Itt az indoklás: ezért volt szükség arra, hogy 3-kor bezárjanak a dohányboltok

MTI   
  Megosztom
Itt az indoklás: ezért volt szükség arra, hogy 3-kor bezárjanak a dohányboltok

A péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltok nyitva tartását is korlátozzák. Délután három és reggel hat között csak dolgozó tartózkodhat bent.

Korábban mi is megírtuk, hogy egy csütörtök éjjel megjelent új rendelet értelmében ezentúl, akárcsak a legtöbb üzletnek, a dohányboltoknak is be kell zárniuk délután három és reggel hat között. Ebben az időszakban csak dolgozó tartózkodhat bent.

Lakatos Tibor rendőr ezredes az operatív törzs péntek délelőtti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: erre a változtatásra azért volt szükség, mert

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról is beszélt, hogy a kormány védőeszközökkel segíti a fővárosi önkormányzatot. Az eddig beérkezett szállítmányok lehetőséget biztosítanak, hogy az egészségügyi dolgozókon kívül máshova is juttasson a kormány védőeszközöket a törzs javaslata alapján. A főpolgármesteri hivatalnak pénteken leszállítottak ezer védőoverállt, 20 ezer sebészi maszkot, 10 ezer vizsgálókesztyűt, 50 hőmérőt és 500 gyorstesztet.

A húsvéti időszakra az önkormányzatok a kijárási korlátozás szabályait szigoríthatják.

Lakatos Tibor a legfontosabb változásnak azt nevezte, hogy megjelent az új kormányrendelet a kijárási korlátozás meghosszabbításáról, ez azonban nem meghatározott időszakra szól. A kormány hetente vizsgálja a meghosszabbítás feltételeit a törzs jelentése alapján.

A kormányrendelet másik fontos elemének nevezte, hogy

A kormányrendelet gondoskodik arról is, hogy ne csak a helyben szokásos módon tegyék közzé a polgármesterek, az önkormányzatok ezeket a szabályokat, hanem olyan formában hirdessék ki, amely biztosítja, hogy a lehető legszélesebb körben megismerhető legyen.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a korlátozó intézkedések továbbra is érvényben maradtak, csak alapos indokkal hagyhatják el otthonukat az emberek. A kijárási korlátozások szabályait megsértőkről azt mondta: az elmúlt 24 órában 1255 intézkedést hajtottak végre, ebből 665 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, amit azzal indokolt, hogy

Az ünnepek alatti ellenőrzéseket firtató kérdésre azt mondta: eddig is folyamatosan ellenőrizték a korlátozások betartását, így lesz ez most is. A húsvéti hétvégéken korábban is fokozott ellenőrzéseket tartott a rendőrség az ittas vezetők kiszűrése érdekében, ezúttal azonban a kijárási korlátozások betartatása a fő cél.

Szintén kérdésre megerősítette: nincs fertőzött fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézetekben.

Mivel kormányrendelet rögzíti, a rendőrség és a katonaság el fog járni a polgármesterek által hozott szigorúbb szabályok betartatása érdekében is, válaszolta egy másik kérdésre.

Címkép: Wikipedia

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dohánybolt

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás

operatív törzs

lakatos tibor