Hihetetlen: két és fél hét alatt készült el a kiskunhalasi kórház

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen: két és fél hét alatt készült el a kiskunhalasi kórház

Két és fél hét alatt készült el a kiskunhalasi járványügyi mobil kórház, amely Kovács Zoltán államtitkár szerint mérnöki és kivitelezési bravúr. Az intézmény készen áll, ám az a szakembereken múlik, hogy eldöntsék, mikor szükséges használatba venni.

A két és fél hét alatt elkészülő kiskunhalasi járványügyi mobil kórház egy olyan mérnöki és kivitelezési bravúr, amely igazolja, hogy ilyen rövid idő alatt is lehet kiváló minőségű és felszereltségű kórházat építeni. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház ékes bizonyítéka azoknak a képességeknek is, amelyekkel egyébként a büntetés-végrehajtás rendelkezik, illetve annak a tudásnak, amely a magyar szakembereket kórházépítésben, kórházak felszerelésében és berendezésében jellemzi.

Az államtitkár orvosszakmai kérdésnek nevezte annak eldöntését, hogy mikor van szükség egy olyan intézmény megnyitására, amely kimondottan a koronavírus-fertőzöttekkel, azok közül is a súlyosabb betegekkel foglalkozik. De az intézmény készen áll - fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kiskunhalas

mobil kórház

kórház

járványügy

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány