Most virágzik a különleges növény: brutális bírságot kaphat aki leszedi + FOTÓ

MTI   
  Megosztom
Most virágzik a különleges növény: brutális bírságot kaphat aki leszedi + FOTÓ

Gyönyörű látványt nyújthatnak a szabadban nyíló virágok. Azonban érdemes alaposan tájékozódni mielőtt gyűjtögetni kezdenénk, mivel akár többszázezres bírságot is bezsebelhetünk egy-egy növény letépéséért.

Gyönyörű látványt nyújthatnak a szabadban nyíló virágok. Egyre színesebb a természet, így egy-egy kiránduláson, sétán csábító lehet egy pompás, friss csokorban hazavinni a tavaszt. Ki ne szeretné az étkező asztalon egy vázában csodálni a színes virágokat? Azonban érdemes alaposan tájékozódni mielőtt gyűjtögetni kezdenénk, mivel akár többszázezres bírságot is bezsebelhetünk egy-egy növény letépéséért.

A fotókon a Hósszúhetény közelében éppen virágzó bánáti bazsarózsa látható. A fokozottan védett növény eszmei értéke 250 ezer forint.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

virág

növény

bazsarózsa

hosszúhetény

fokozottan védett fajok

védett faj

bírság