Nagy bajban lehetnek a diákok: a koronavírus miatt elfogytak a lehetőségek?

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy bajban lehetnek a diákok: a koronavírus miatt elfogytak a lehetőségek?

A koronavírus-járvány miatt jóval kevesebb a lehetősége azoknak a diákoknak, akik tanulás mellett dolgoznának. Ebben az időszakban már a nyári munkákat szokták tervezni a diákok, ám most jóval nehezebb dolguk van - írja a Szon.

A portál információi szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlázozások fokozatos enyhítése a dolgozni vágyó diákoknak is jó hír, bár még kérdéses, hogy a multicégek milyen feltételekkel fognak új munkaerőt alkalmazni. Baráth Zsolt, a Meló-Diák Alföld Iskolaszövetkezet megyei irodavezetője a lapnak elmondta, hogy talán látszik a fény az alagút végén, de a megrendeléseik száma így is nyolcvan százalékot esett vissza a korábbi évek azonos időszakához képest.

Ebben az időszakban általában már javában érdeklődnek a fiatalok a nyári diákmunkákkal kapcsolatban is, ám idén azonban a koronavírus jelentősen megváltoztatta lehetőségeiket és jóval kevesebb munkából válogathatnak. A fiatal kezekre mos nincs akkora szükség ott, ahol leállították a termelés és kényszerszabadságra küldték a főállású dolgozókat.

A huszonnégy éves Mudriczki Roland a Nyíregyházi Egyetemen tanul programtervező informatikusnak. Róland a portálnak elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, mivel közvetlen környezetükben is sokan vesztették el a diákmunkás állásukat vagy hiába jelentkeztek nyári munkára, de ő nem veszítette el helyét a nyíregyházi Lego-üzemben, ahol a cég belső rendszerében felmerülő informatikai problémák orvoslása első számú feladata, amit most ő is otthonról végez.

Roland annak idején úgy regisztrált a Meló-Diákhoz, hogy mindenképpen a Legohoz tervezett elhelyezkedni, de még nem tudja később mit tartogat számára a jövő, viszont tudja, hogy azért tarthatta meg állását, mert otthonról is el tudja látni a feladatait. Elárulta, hogy a barátnője nem volt ilyen szerencsés, mivel egy étteremben dolgozott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

diák

diákmunka

nyári