Rengetegen vesztették el a munkájukat: így juthatnak havi fizetéshez

MTI   
  Megosztom
Rengetegen vesztették el a munkájukat: így juthatnak havi fizetéshez

A honvédség azon magyar állampolgárok számára, akik a koronavírus-járvány idején elvesztették munkájukat, speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatot vezet be, hogy erre az időre foglalkoztassák őket. A hat hónapos szolgálat alatt az emberek havi bruttó 161 ezer forintot kapnak.

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter elmondta, hogy az elmúlt két hónapban jelentősen nőtt azok száma, akik a honvédelem iránt érdeklődnek. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak szüksége van minél több kiképzett - hivatásos, szerződéses vagy tartalékos - katonára.

Kiemelte, hogy ennek a speciális foglalkoztatási formának nincs kötelező szerződési időtartama, közös megegyezéssel bármikor felbontható. A hat hónapos szolgálat alatt az emberek havi bruttó 161 ezer forintot kapnak, ezen felül munkábajárási díjat és étkeztetést is biztosít a honvédség.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

katona

katonaság

önkéntes

koronavírus