Könnyen indulhat az egyetemistáknak a tanév: ezekben a városokban olcsóbbak az albérletek

MTI   
  Megosztom
Könnyen indulhat az egyetemistáknak a tanév: ezekben a városokban olcsóbbak az albérletek

Soha nem látott albérletkínálat és csökkenő árak várják a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatókat. A bérleti díjak csökkenése miatt azonban nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.

Idén rekordszintű albérletkínálat várja a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatókat. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kiemelte, hogy mivel a bérleti díjak csökkennek, az utóbbi években soha ilyen jó helyzetből nem várhatták a hallgatók a tanévet.

Idén a ponthatárok kihirdetésének hetében 38 százalékkal több keresés volt az albérletekre, mint tavaly ilyenkor. A bérleti díjak csökkenése miatt nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.

A szakértő ismertette, hogy Budapesten átlagosan 150 ezer forintért lehet lakást bérelni, tíz százalékkal olcsóbban, mint februárban.

Az albérletárak alakulását nagy mértékben befolyásolják a koronavírus utóhatásai, a rövid távú lakáskiadás helyzete és az esetleges digitális oktatás. Balogh László kitért arra is: az eladó lakások kínálati árában nem látható változás, de a vevők alkupozíciója folyamatosan javul: akár 5-10 százalékot is lehet alkudni a kínálati árakból.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ingatlan

albérlet

egyetem

egyetemista