Maradnak a járványügyi szabályok: búcsút inthetünk a nagy fesztiváloknak

HelloVidék   
  Megosztom
Maradnak a járványügyi szabályok: búcsút inthetünk a nagy fesztiváloknak

Hiába érkeztek ma reggel hírek arról, hogy várhatóan szigorítani fogják a járványügyi intézkedéseket Magyarországon, Gulyás Gergely a mai Kormányinfón azt jelentette be, hogy marad minden jelenlegi intézkedés, nem indokolt további szigorítás - írja a Pénzcentrum. Augusztus 15. után viszont továbbra sem lehet nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani, ezért elmaradnak a nagy fesztiválok.

A Pénzcenrtum információi szerint 2020. július 30-án tartott Kormányinfót a nemzetközi koronavírus-helyzet bemutatásával kezdte Gulyás Gergely. Mint elmondta, a helyzet kézzel foghatóan romlott a környező és a legtöbb európai országban is. A miniszter külön kiemelte Szerbiát, Romániát.

Különösen a Balkánon rosszak a számok

- tette hozzá. Sőt, tájékoztatása szerint Nyugat-Európában is romló tendenciát látunk
- ismertette, megemlítve Svédországot, az Egyesült Királyságot és Olaszországot.

Ami Gulyás szerint viszont jó hír, hogy bár sokáig Horvátországban is nőtt az aktív esetszám, az elmúlt 9 napban ez csökkent és Szlovéniában is szerény mértékű csökkenés volt.

A jelenlegi intézkedéseken nem kíván változtatni a kormány, augusztus 15. után is fennmarad a szabályozás az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények esetében

- jelentette ki Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor hozzátette, hogy a nemzetközi kedvezőtlen adatokból az következik, hogy a jelenlegi keretek között tudjuk csak tartani a stagnáló számot. A hatályban lévő szabályokon való enyhítés, így kockázatos. Gulyás Gergely viszont leszögezte, komoly kormányzati cél, hogy a tanévet szeptember elsejével rendesen el lehessen kezdeni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kormányinfó

rendezvény

koronavírus