Koronavírus: két fertőzöttet találtak a népszerű balatoni városban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: két fertőzöttet találtak a népszerű balatoni városban

A Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. A kórház közlése szerint az időskorú beteget átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig haza küldték és elkezdték a kontaktkutatást - írja a Sonline.

A portál szerint az intézmény közlése alapján a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú beteget átszállíttatták a kaposvári kórház Infektológiai Osztályára, a dolgozót pedig haza küldték és elkezdték a kontaktkutatást.

Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek

- fogalmazott a Siófoki Kórház közleményében.

A portál információi szerint a siófoki önkormányzat által fenntartott Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön. A hivatalos közlésük alapján, óvintézkedésként hozták meg a korlátozást, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a portál megkeresésére azt írta: enyhe tünetekkel ápolnak egy beteget a megyei kórházban és a kontaktok azonosítása folyamatban van, az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte. A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

koronavírus

siófok