Koronavírus: két fertőzöttet találtak a népszerű balatoni városban

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: két fertőzöttet találtak a népszerű balatoni városban

A Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. A kórház közlése szerint az időskorú beteget átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig haza küldték és elkezdték a kontaktkutatást - írja a Sonline.

A portál szerint az intézmény közlése alapján a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú beteget átszállíttatták a kaposvári kórház Infektológiai Osztályára, a dolgozót pedig haza küldték és elkezdték a kontaktkutatást.

Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek

- fogalmazott a Siófoki Kórház közleményében.

A portál információi szerint a siófoki önkormányzat által fenntartott Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön. A hivatalos közlésük alapján, óvintézkedésként hozták meg a korlátozást, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a portál megkeresésére azt írta: enyhe tünetekkel ápolnak egy beteget a megyei kórházban és a kontaktok azonosítása folyamatban van, az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte. A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

koronavírus

siófok