Egyedülálló döntést hozott Debrecen: így tanulnak mától a középiskolások

HelloVidék   
  Megosztom
Egyedülálló döntést hozott Debrecen: így tanulnak mától a középiskolások

Hat debreceni középiskolában vezették be szeptember elsejétől egyelőre kísérleti jelleggel a fél órával később kezdődő tanítást. A cél, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben csökkentsék a közösségi közlekedés zsúfoltságát - írja az Index.

A portál információi szerint hat debreceni középiskolában szeptember elsejétől egyelőre kísérleti jelleggel fél órával később kezdődik a tanítás, hogy az intézkedésnek köszönhetően csökkenjen a zsúfoltság a közösségi közlekedés járművein a járványügyi helyzetben.

Korábban az önkormányzat kérte két oktatási intézményfenntartótól, hogy vizsgálják meg a későbbi kezdés lehetőségét. Megállapodásuk értelmében a hat debreceni intézményben 8 30-kor kezdődik a tanítás.

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum; vegyipari technikum teljes körűen, valamennyi osztályra kiterjedően vezeti be szeptember 1-jével a későbbi iskolakezdést.

Két intézményben, a Mechwart András gépipari és informatikai technikumban és a Baross Gábor technikum szakképző iskola és kollégiumban részben, az informatikai ágazatban tanuló diákok, illetve a technikusi képzésben részt vevők számára léptetik életbe a késleltetett iskolakezdést.

A szakemberek szerint a későbbi kezdés megkönnyítheti a Debrecenbe bejáró diákok és a kisgyermekes pedagógusok helyzetét, továbbá csökkentheti a zsúfoltságot a közösségi közlekedés járművein, aminek a jelenlegi járványügyi helyzetben, az egészségügyi kockázatok mérséklésében is jelentősége van.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

tanév

iskola

oktatás