Kiderült: mégsem épül meg az új kilátó a népszerű balatoni sétányon

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: mégsem épül meg az új kilátó a népszerű balatoni sétányon

Mégsem épül meg a korábban tervezett üvegfödémes kilátó Fonyódon a Panoráma sétányon. A kilátó terve ugyan kikerült a projektből, de számos újdonságra készülhetnek a helyiek - írja a hirbalaton.hu.

A portál szerint mégsem épül új kilátó a Fonyódon, a Panoráma sétányon, vagyis a magaspart szélén haladó Bartók Béla útnál. A város honlapján közölt információk alapján a helyi képviselő-testület döntése értelmében a sétánynak és környezetének megújításáról is szóló projektből kikerült az új, üvegfödémes kilátó terve.

A fonyod.hu beszámolója szerint viszont megújul a sétány és a többi kilátó környezete. A Magyar Turisztikai Ügynökség GINOP-7.1.9-17-2018-00016 kódszámú, „Balaton madártávlatból” Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című nyertes pályázatából, mely projektben Fonyód Város Önkormányzata konzorciumi tagként vesz részt, az alábbi hat tevékenység valósul meg a támogatásból:

  • Sipos-hegyi sétányon kiépítendő kandeláberes térvilágítás megvalósítása
  • Várhegyi kilátó környezetének felújítása, parkoló építés megvalósítása
  • Múzeum melletti épület helyén egy új kiszolgáló
    (illem-, vendéglátó- és raktárhelyiségeket magába foglaló) épület építése
  • Szaplonczay sétány felújítása I. szakasz (Múzeumtól a Ripka kútig)
  • Szaplonczay sétány felújítása II. szakasz (Ripka kúttól a Kettős – keresztig)
  • Szabadidőpark / játszótér kialakítása a II. szakaszon belül.

A megvalósításhoz szükséges forrás már rendelkezésre áll, de vannak további tervek is, amit még szeretne megvalósítani a város az érintett területeken.

Ezeknek a megvalósításához szükséges forrás már rendelkezésre áll, de vannak további tervek is, amit szeretne megvalósítani a város az érintett területeken. Ezzel kapcsolatban folyamatosan egeztetnek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és az önkormányzattal azon dolgoznak, hogy további forrásokat szerezzenek a Szaplonczay sétány teljes megújulásához.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kilátó

balaton

fonyód