Kiderült: mégsem épül meg az új kilátó a népszerű balatoni sétányon

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: mégsem épül meg az új kilátó a népszerű balatoni sétányon

Mégsem épül meg a korábban tervezett üvegfödémes kilátó Fonyódon a Panoráma sétányon. A kilátó terve ugyan kikerült a projektből, de számos újdonságra készülhetnek a helyiek - írja a hirbalaton.hu.

A portál szerint mégsem épül új kilátó a Fonyódon, a Panoráma sétányon, vagyis a magaspart szélén haladó Bartók Béla útnál. A város honlapján közölt információk alapján a helyi képviselő-testület döntése értelmében a sétánynak és környezetének megújításáról is szóló projektből kikerült az új, üvegfödémes kilátó terve.

A fonyod.hu beszámolója szerint viszont megújul a sétány és a többi kilátó környezete. A Magyar Turisztikai Ügynökség GINOP-7.1.9-17-2018-00016 kódszámú, „Balaton madártávlatból” Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című nyertes pályázatából, mely projektben Fonyód Város Önkormányzata konzorciumi tagként vesz részt, az alábbi hat tevékenység valósul meg a támogatásból:

  • Sipos-hegyi sétányon kiépítendő kandeláberes térvilágítás megvalósítása
  • Várhegyi kilátó környezetének felújítása, parkoló építés megvalósítása
  • Múzeum melletti épület helyén egy új kiszolgáló
    (illem-, vendéglátó- és raktárhelyiségeket magába foglaló) épület építése
  • Szaplonczay sétány felújítása I. szakasz (Múzeumtól a Ripka kútig)
  • Szaplonczay sétány felújítása II. szakasz (Ripka kúttól a Kettős – keresztig)
  • Szabadidőpark / játszótér kialakítása a II. szakaszon belül.

A megvalósításhoz szükséges forrás már rendelkezésre áll, de vannak további tervek is, amit még szeretne megvalósítani a város az érintett területeken.

Ezeknek a megvalósításához szükséges forrás már rendelkezésre áll, de vannak további tervek is, amit szeretne megvalósítani a város az érintett területeken. Ezzel kapcsolatban folyamatosan egeztetnek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és az önkormányzattal azon dolgoznak, hogy további forrásokat szerezzenek a Szaplonczay sétány teljes megújulásához.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kilátó

balaton

fonyód