Koronavírus: hét teljes osztályt küldtek karanténba ebben a vidéki iskolában

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: hét teljes osztályt küldtek karanténba ebben a vidéki iskolában

Az egyik pedagógus koronavírus-tesztje pozitív lett, az általa oktatott osztályok tanulóit szombat reggeltől karanténba helyezték.

Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskolában, a szülőket e-mailben értesítette az iskola, a hatóságok utasítására várnak, számolt be a Nyugat.hu. Azt írják, péntek este 11 órakor e-mailben értesítette hét osztály tanulóinak szüleit az iskola, hogy az egyik pedagógus koronavírus-tesztje pozitív lett. Az e-maileket az érintett osztályok osztályfőnökei küldték. A lapnak mindezt egy harmadik osztályos diák édesanyja mondta el. A levélben azt is írták, hogy a Nemzeti Népegészségi Központtal egyeztetve értesítették a szülőket,

Az érintett osztályokba járó gyerekek hétfőn nem mehetnek iskolába, az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár.

Még a múlt hét elején jelent meg a szombathelyi iskolákban a koronavírus: először a zeneiskolában és a Kanizsai Dorottya gimnáziumban, idézi fel a lap. A zeneiskolában le is állt a tanítás, miután a teljes tanári kart karanténba helyezték. Péntekre már a Nyitra utcai iskolában egy hatodikos gyereknél találtak fertőzést , az egyik hatodik osztályt ezért teljes létszámban karanténba helyezték.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

karantén

szombathely

pedagógus

tanár

diák