Rettenetes bűztől szenvednek a vidéki városban: ez lehet a megoldás

HelloVidék   
  Megosztom
Rettenetes bűztől szenvednek a vidéki városban: ez lehet a megoldás

Rettenetes bűztől szenvednek a jánossomorjai lakók. A várostól délre fekvő sertéstelepen közel 3000 állatot tartanak és a nagy mennyiségű trágya szagát rendszeresen a település irányába viszi a szél - írja a Kisalföld.

A portál szerint Jánossomorjától délre fekvő sertéstelepen közel 3000 állatot tartanak. A rengeteg trágya szagát pedig a város felé viszi a szél. A helyiek a bűz miatt aláírásgyűjtést szerveztek, ezt követően az önkormányzat és a sertéstelep vezetése közösen kezdte keresni a megoldást a problémára.

Lőrincz György polgármester elmondta, hogy még nyár közepén keresték meg egy online fogadóórán a problémával kapcsolatban és ő azonnal bejelentést is tett a kormányhitaval környezetvédelmi osztályára, ám a vizsgálatok alapján mindent rendben találtak a telepen. Ugyanakkor a szag továbbra is elárasztja a várost, ami tarthatatlan.

A lakossági összefogás hatására augusztus végén személyesen járta be a helyszínt a sertéstelep vezetőjével a polgármester. A régi telepen a trágyát az épület mellett szabadtéren tárolják és csak éventer kétszer szállítják el a földekre felhasználásra.

A városvezetés kérte a telepvezetőt a zavaró szaghatás jelentős csökkentésére. A telephely vezetője elmondta, hogy értesültek a lakossági petícióról, már ők is tettek lépéseket a szaghatás csillapításáért és ezzel foglalkozó cégeket kerestek meg, amelyek a trágya megfelelő anyagokkal való kezelésével csökkentenék a kiáramló bűzt, remélhetőleg jól érzékelhető mértékben. Az új módszer kipróbálásáig pedig a lakosság türelmét kérték. Az önkormányzat és a sertéstelep vezetése közösen szeretné megoldani a helyzetet. A szagot csökkentő permetezés után ismét átbeszélik majd azokat a folyamatokat, munkálatokat, amelyekkel kezelhető a probléma.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sertés

sertéstelep