Ez durva: több megyében már lakóházakat is elárasztottak a magyar folyók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: több megyében már lakóházakat is elárasztottak a magyar folyók

Árhullámok alakultak ki az utóbbi napokban több magyarországi folyón a folyamatos esőzések miatt. Több megyében kellett házakat kitelepíteni, de sérültek nincsenek.

A folyamatos esőzések miatt több magyarországi folyón is árhullámok alakultak ki. A portál tájékoztatása szerint az Ipoly folyó tegnap reggel hat órakor Ipolytarnócnál, a védekezés ellenére is, két lakóházat elöntött. A lakókat azóta természetesen kitelepítették.

A település polgármestere már október 14-én a délelőtti órákban harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó magas vízállása miatt. A készültségben résztvevők kilenc lakóépületet vettek körbe homokzsákkal.

Molnár Adrienn a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, hogy a folyó 365 centiméternél lép ki a medréből, a csütörtök reggeli adatok alapján 374 centiméter volt a vízállás. Hozzáfűzte, hogy a továbbiakban viszont az előrejelzések alapján a vízszint csökkenésére számíthatnak a helyiek.

A Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéteren tűzoltók menekítettek ki három embert a Sajó áradása miatt, ami már öt házat elöntött a településen. A portál szerint a bajba jutottak nem sérültek meg, ideiglenesen rokonok fogadták be őket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

árvíz

áradás

eső

folyó