Ez durva: több megyében már lakóházakat is elárasztottak a magyar folyók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez durva: több megyében már lakóházakat is elárasztottak a magyar folyók

Árhullámok alakultak ki az utóbbi napokban több magyarországi folyón a folyamatos esőzések miatt. Több megyében kellett házakat kitelepíteni, de sérültek nincsenek.

A folyamatos esőzések miatt több magyarországi folyón is árhullámok alakultak ki. A portál tájékoztatása szerint az Ipoly folyó tegnap reggel hat órakor Ipolytarnócnál, a védekezés ellenére is, két lakóházat elöntött. A lakókat azóta természetesen kitelepítették.

A település polgármestere már október 14-én a délelőtti órákban harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó magas vízállása miatt. A készültségben résztvevők kilenc lakóépületet vettek körbe homokzsákkal.

Molnár Adrienn a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, hogy a folyó 365 centiméternél lép ki a medréből, a csütörtök reggeli adatok alapján 374 centiméter volt a vízállás. Hozzáfűzte, hogy a továbbiakban viszont az előrejelzések alapján a vízszint csökkenésére számíthatnak a helyiek.

A Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéteren tűzoltók menekítettek ki három embert a Sajó áradása miatt, ami már öt házat elöntött a településen. A portál szerint a bajba jutottak nem sérültek meg, ideiglenesen rokonok fogadták be őket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

árvíz

áradás

eső

folyó