Kiderült, meddig kell még elviselnünk a borús, ködös időt: ekkor jön a napsütés

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kiderült, meddig kell még elviselnünk a borús, ködös időt: ekkor jön a napsütés

Hidegfront hoz majd pár fokkal melegebb időt, és a szél által a napsütés is megérkezik. Egyre nagyobb területen napos idő váltja a hosszú ködös időszakot.

A hétvégén is marad a borús, párás, helyenként ködös idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő lesz, inkább csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban 1-6 fok lesz. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap is borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A minimumhőmérséklet mindkét nap 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton és vasárnap is 5-9 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Az Időkép előrejelzése alapján jövő héten egy kis napsütésnek is örülhetünk: hidegfront hoz pár fokkal melegebb időt keddre, és a szél által a napsütés is megérkezik. A hidegfront a felhőzetet kisöpörve keddre pár fokkal melegebb időt hoz majd térségünkbe. A napsütés is utat tör végre magának, hétfőn a front miatt még esős, kedden azonban egyre nagyobb területen napos idő váltja a hosszú ködös időszakot.

Bár a ködös, szürke idő megszűnik, kedden erős, a Dunántúlon akár viharos lökések is kísérhetik a feltámadó szelet. Kedden és szerdán várhatóan többfelé 10 fok feletti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hétvége

ősz

köd

napsütés