Ilyen kiváltságok járnának a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek: szavaztak a magyarok

MTI   
  Megosztom
Ilyen kiváltságok járnának a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek: szavaztak a magyarok

Pénteken véget ért a nemzeti konzultáció. A kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

Az újraindításról szóló, pénteken véget ért online konzultáció válaszadóinak 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén - közölöte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szombaton a Facebookon. Mint kiderült, 528 ezer ember mondta el a véleményét. Az államtitkár elmondása szerint

"A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban" - mondta Dömötör Csaba. Az államtitkár a konzultáció eredményeiről szólva kifejtette,

Elmondta, 74 százalék szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett. "Az éttermek és szállodák nyitása ügyében ez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos" - közölte.

A külföldiek belépésével kapcsolatban a válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

nemzeti konzultáció