A szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia: kukában vitt haza gránátokat egy borsodi férfi

MTI   
  Megosztom
A szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia: kukában vitt haza gránátokat egy borsodi férfi

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki egy kukában tolt haza két második világháborús tüzérségi romboló gránátot - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi múlt év szeptemberében a lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen a patakparton két rozsdás, "bombaszerű" tárgyat talált. Két nap múlva visszament a helyszínre, és a tárgyakat egy kerekes kukában hazavitte, hogy később a méhtelepen értékesítse. Az otthon tárolt robbanószerekről a vádlott nagynénje értesítette a rendőrséget.

A tárgyakról kiderült, hogy második világháborús cseh gyártmányú, ki nem lőtt tűzérségi romboló gránátok. A robbanószerek egyenként negyven kilogramm súlyúak voltak, és élesnek minősültek

- írta a főügyészség.

Amennyiben a szabálytalan mozgatás és tárolás miatt a gránátok felrobbannak, a ház gránáttárolásra használt része romba dől és az ott tartózkodók életüket vesztik, emellett a robbanás harminc méteres sugarú körben képes lett volna életveszélyes sérüléseket okozni

- tették hozzá.

A közlemény szerint a robbanóanyagot tűzszerészek a közeli homokbányába szállították és megsemmisítették. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borsod

kazincbarcika

gránát

robbanószer

éles robbanószer

robbanóanyag

második világháborús gránát