Kihagyhatatlan: Andy Warhol kiállítás nyílik Békéscsabán

MTI   
  Megosztom
Kihagyhatatlan: Andy Warhol kiállítás nyílik Békéscsabán

A pop-art fejedelme, Andy Warhol (1928-1987) műveiből nyílik kiállítás február 20-án Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban - hangzott el a kiállítás sajtótájékoztatóján.

Szarvas Péter, a város polgármestere egyedülállónak nevezte a készülő tárlatot, Andó György, a Munkácsy Múzeum igazgatója pedig az évtized kiállításának nevezte a bemutatót. A kiállítás a szlovákiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.

Martin Cubjak, a szlovákiai múzeum igazgatója arról szólt, hogy Mezőlaborcon (Medzilaborce) 1991-ben, a világon elsőként alapították a múzeumot. A ruszin származású művész családja ugyanis még az Osztrák-Magyar Monarchia idején onnan vándorolt ki az Egyesült Államokba. A múzeum az elmúlt években a világ 44 országában mutatta be gyűjteményét.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum kiállításán - a világviszonylatban is jelentős gyűjteménnyel rendelkező - Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum gyűjteményéből származó nyolcvan műtárgyat mutatnak be. A művész személyes tárgyai, öltözékei közül is szerepel majd néhány.

A gazdag képzőművészeti anyag jó néhány olyan műtárgyat tartalmaz, amely a korszak szimbólumává vált. Ezek közé tartozik a Marilyn Monroe-t ábrázoló sorozat tíz színvariációban és egy nagyobb önarckép-válogatás is. A tárlat kuriózuma Andy Warhol keresztelőruhája, amely sok alkotás mellett most először látható Magyarországon

A kiállítás február 20. és május 26. között lesz megtekinthető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kiállítás

pop art

andy warhol

békéscsaba

múzeum