Húsvétkor kimozdulnak a magyarok: a legtöbb vidéki szállás már teltházas

MTI   
  Megosztom
Húsvétkor kimozdulnak a magyarok: a legtöbb vidéki szállás már teltházas

Az egész országban teltházzal üzemelnek a szállodák a húsvéti ünnepekkor, a szobák átlagára pedig 5-10 százalékkal magasabb a tavalyinál - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

Budapesten teljes teltház lesz húsvétkor, a fővárosban a két-három éjszakás foglalások jellemzőek. A négynapos hosszú hétvégén az ország összes régiójában jelentős lesz a vendégforgalom. Szabad szobát már csak elvétve lehet találni - fejtette ki Flesch Tamás. Kiemelte azt is, hogy minden szállástípus iránt jelentős volt az érdeklődés, az előfoglalások alapján az ünnepi hétvégén nemcsak a szállodák, hanem a panziók és az apartmanok is megtelnek.

Kiemelte azt is, hogy a vidéki szállodákban hosszabbak, 4-5 éjszakásak a foglalások, az iskolai tavaszi szünet miatt sokan tovább maradnak. A félpanziós csomagok a legnépszerűbbek, de sok szálloda speciális húsvéti csomagot is kínál a vendégeknek. Mivel az idén áprilisban van húsvét, így az időjárás is jobban kedvez a szabadidős programoknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

húsvét

hosszú hétvége

vendégforgalom

vidéki szállások

szálloda