Itt minden sportág megfér: új sportcsarnokot adtak át Tihanyban

MTI   
  Megosztom
Itt minden sportág megfér: új sportcsarnokot adtak át Tihanyban

Több mint félmilliárd forintból épült sportcsarnokot adtak át szerdán Tihanyban. A kormányzati döntéseknek köszönhetően 2010 óta stratégiai ágazattá vált a sport, és Magyarország egyre előrébb kerül az európai országok közt a népesség rendszeres sportolását mérő rangsorban, mondta el Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatón.

Különösen látványos a javulás a fiatalok körében, ami a mindennapos testnevelés, valamint a sportolói példaképek, köztük az újból Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC sportolói vagy például Hosszú Katinka pozitív hatását is mutatja, mondta el az államtitkár.

Az 1500 négyzetméter alapterületű sportcsarnok nettó 500 millió forintból épült meg, melyből 350 millió forint TAO-forrás, 100 millió forint kormányzati támogatás és 50 millió forint saját forrás volt, közölte Tósoki Imre, Tihany polgármestere. A második ütemben a csarnok melletti külső sportlétesítmények kialakítására, a kiszolgáló infrastrukturális fejlesztésekre, valamint eszközbeszerzésekre további mintegy 80 millió forintot fordít majd a település, saját költségvetése terhére.

A polgármester tájékoztatása szerint a csarnokot jelenleg Tihany labdarúgó- és futsalcsapata használja, de a kézilabdázásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, valamint teniszezésre, és nyári edzőtáborok rendezésére is alkalmas. A sportcsarnok mellett 68 millió forintos beruházásból az iskola energetikai megújítása is megtörtént, melyből 50 millió forintot a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretből nyertek el, 18 millió forintot pedig települési forrásból biztosítottak.

Tihany a sportcsarnok megépültével szintet lépett, minőségibb szolgáltatásokat tud nyújtani a településen élőknek és az ide érkezőknek, mondta el Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sport

sportcsarnok