Jól jártak a medvék és az oroszlánok: megújult a veszprémi állatkert

MTI   
  Megosztom
Jól jártak a medvék és az oroszlánok: megújult a veszprémi állatkert

Állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, valamint a személyzetnek jobb munkakörülményeket biztosító épületegyüttest adtak át a veszprémi állatkertben, a beruházás a Modern Városok Program részeként valósult meg.

Az uniós program keretében az elmúlt másfél év során 2,5 milliárd forintos fejlesztés történt, ebből 800 millió forintot fordítottak a négy épületegyüttesből álló beruházásra, mondta el a keddi átadó ünnepségen az intézmény igazgatója.

Az 1800 négyzetméteres épületegyüttesben az állatorvosi rendelőn és a takarmánykonyhán kívül az érkező állatok fogadására alkalmas karantén, kórterem és az 50 fős személyzet munkáját segítő öltöző és étkező kap helyet.

Az épület tetején napkollektorokat helyeztek el, a vízellátást pedig részben az esővíz összegyűjtésére alkalmas tartályok segítségével biztosítják.

A Modern Városok Program korábbi beruházásaiként a 30 hektáros állatkertben megvalósult egy új oroszlánház, medvekifutó, valamint két új ház és kifutó patás állatok számára. A következő időszakban az állatkert fejesvölgyi területén várható fejlesztés, fűzte hozzá Török László.

Fotó: MTI/Nagy Lajos

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

állatok

fejlesztés

veszprém

beruházás

medve

oroszlán

vadállat