Jó hír a horgászoknak: erre a halra csaphatnak le a Velencei-tavon

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a horgászoknak: erre a halra csaphatnak le a Velencei-tavon

A pontyhorgászok lassan készíthetik a felszerelésüket: május 31-én, pénteken éjfélkor lejár a pontyra elrendelt fogási tilalom, így szombaton nulla órától ismét kifoghatják kedvenc halfajukat. A 100 cm alatti harcsákra vonatkozó tilalom azonban még június közepéig érvényben marad - írja a feol.hu.

A 21. héten is kettős arcát mutatta a májusi időjárás. Gyakran fújt erős szél, esett az eső, csak hétvégére javultak horgászati szempontból is kellemessé a viszonyok. A víz fokozatosan melegedett, s több keszegféle is elkezdte az ívást

– értékelt Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakembert azt is elárulta a portálnak, hogy a tóban legfőképp balint lehetett jól fogni, de olykor felbukkant egy-egy süllő is. Méretes harcsa nem eddig nem volt, a csukák állományából pedig az alsó mérethatár körüliek voltak a legtöbbet jelen a vízben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

ponty

horgászok

horgászat

velencei-tó

magyar országos horgász szövetség

halőr