Jó hír a horgászoknak: erre a halra csaphatnak le a Velencei-tavon

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a horgászoknak: erre a halra csaphatnak le a Velencei-tavon

A pontyhorgászok lassan készíthetik a felszerelésüket: május 31-én, pénteken éjfélkor lejár a pontyra elrendelt fogási tilalom, így szombaton nulla órától ismét kifoghatják kedvenc halfajukat. A 100 cm alatti harcsákra vonatkozó tilalom azonban még június közepéig érvényben marad - írja a feol.hu.

A 21. héten is kettős arcát mutatta a májusi időjárás. Gyakran fújt erős szél, esett az eső, csak hétvégére javultak horgászati szempontból is kellemessé a viszonyok. A víz fokozatosan melegedett, s több keszegféle is elkezdte az ívást

– értékelt Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakembert azt is elárulta a portálnak, hogy a tóban legfőképp balint lehetett jól fogni, de olykor felbukkant egy-egy süllő is. Méretes harcsa nem eddig nem volt, a csukák állományából pedig az alsó mérethatár körüliek voltak a legtöbbet jelen a vízben.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

ponty

horgászok

horgászat

velencei-tó

magyar országos horgász szövetség

halőr