Pünkösdi programajánló: ezt a fesztivált ne hagyd ki a Balatonnál!

HelloVidék   
  Megosztom
Pünkösdi programajánló: ezt a fesztivált ne hagyd ki a Balatonnál!

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a Hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyerekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.

Míg a korábbi években Pünkösdkor tartották a nyári szezon- és strandnyitót, idén a siófoki Nagystrand már az ünnep előtt, május közepén megnyílt és azóta várja a látogatókat. Természetesen azonban a már megszokott Pünkösdi rendezvény sem maradhat el, ezért Pünkösdi Fesztivál lesz a hosszúhétvégén Siófokon.

A fesztivál június 7-én, pénteken este kezdődik a Chameleon Zenekar és a Cascade Music Jam koncertjével. Június 8-án, szombaton pedig egész nap várják a programok a látogatókat. Fél 11-kor indul az ünnepi Pünkösdi menet a Fő térről a hajóállomásra, ahol dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere tart köszöntőt és szimbolikusan átveszi a nyár fővárosának kulcsát dr. Garamvölgyi László r. dandártábornoktól. Ezután a Balaton táncegyüttes műsora zárja a délelőtt programját. Délután helyi gyermek táncegyüttesek mutatkoznak be a színpadon, este pedig a veszprémi The Flashback, majd a Z’Zi Labor legendás énekese, Janicsák István és a B52 zenekar játszik.

Június 8-án, Pünkösd vasárnap a Belvárosi Betyárok gyerekzenekar kezdi a műsort délután, őket egy latinzenei formáció, a Latin Lounge követi. A nap fő fellépője az elektronikus popzenét játszó, országszerte népszerű Compact Disco lesz. Pünkösd hétfőn ugyanúgy a gyereket várják először a színpadhoz a Mintapinty gyerekzenekar koncertjére, az esti hangulatról pedig a siófoki The FreakEnd és a rock&rollt játszó Old Boys gondoskodik majd.

Pénteken nyílik meg a Kálmán Imre Kulturális Központban a III. Balaton Szalon kiállítás a régió képzőművészeinek alkotásaiból. Szombaton pedig a hagyományoknak megfelelően átadják a Kálmán Imre Emlékplakettet is, amelyet idén Teremi Trixi operettszínésznőnek ítéltek oda.

A siófoki PLÁZS is nagyszabású koncertekkel köszönti a nyarat a hétvégén. Fellép a Belga&Krúbi, a Bikini, a Republic, emellett a PLÁZS új helyszíneként megnyílik a híres siófoki Palace diszkónak emléket állító Aréna is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pünkösd

siófok

hosszú hétvége

hétvége

program

szórakozás

programajánló