Idén Békés megyéé a megtiszteltetés: a legjobb fotósok örökítik meg hangulatát!

HelloVidék   
  Megosztom
Idén Békés megyéé a megtiszteltetés: a legjobb fotósok örökítik meg hangulatát!

Idén a gyulai Hunguest Hotel Erkelben ad otthont Szebeni András fotóművész alkotóműhelyének Magyarország piacvezető szállodalánca. A mesterkurzus résztvevői közel két héten át örökítik meg a Békés megyei város és környéke hangulatát, épített és természeti környezetét. Felvételeiket a nagyközönség a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény részeként nyílt kiállításon tekintheti majd meg. A Balogh Rudolf-díjas, érdemes művész, a Capa Központ Fotóriporteri Életműdíjának idei nyertese 2015-ben alapította a nevét viselő alkotótelepet, amelyet azóta támogat mecenatúra programjának részeként a Hunguest Hotels.

Nem feltétlen nevezik alkotótelepnek a művészek csoportos munkáját egy adott helyen: közösségük akkor válik mesterkurzussá és valódi alkotóműhellyé, ha tehetségüket inspiráló légkörben teljesíthetik ki. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy egymással beszélgetve, termékeny vitát folytatva, és időnként versengve hozzák ki magukból a legjobbat.

2015-ben Szebeni András fotóművész ilyen alkotótelepet álmodott meg. A művész kezdeményezését a Hunguest Hotels Zrt. Magyarország piacvezető szállodalánca és turisztikai vállalata karolta föl: évről évre ideális munkafeltételeket teremt egy kiválasztott hotelben azoknak a fotográfusoknak, akiket a Balogh Rudolf-díjas, érdemes művész meghív a közel kéthetes mesterkurzusra.

Évente 12–15, élvonalbeli fényképész kap lehetőséget arra, hogy a hétköznapokból kiszakadva a művészetnek szentelje idejét. Szeged, Tapolca, Eger és Galyatető után 2019-ben a gyulai Hunguest Hotel Erkel gondoskodik arról, hogy a gasztronómiáról és a Várfürdőről ismert Békés megyei város hangulatát megörökíthessék a Szebeni Műhely résztvevői – olvasható a Hunguest Hotelsközleményében.

Az idén szeptember 6-ig tartó gyulai mesterkurzusra elismert, a hivatásukat művészi szinten művelő fotográfusok kaptak meghívást: Bácsi Róbert László, Bánkuti András, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Kiss-Kuntler Árpád, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és Szántó György.

Ezúttal is megkapták tesztelésre a Fujifilm Magyarországtól a japán gyártó legújabb fényképezőgépeit a Szebeni Műhely résztvevői. A tesztelés során szerzett szakmai tapasztalataikat a különféle stílust képviselő, profi fényképészek egymással és a világcéggel is megoszthatják. Az adminisztrációs terheket a Magyar Újságírók Országos Szövetsége vette le a szervezők válláról. A Gyulán készült munkák legjobbjai a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményét gyarapítják majd, amelynek anyagából 2020-ban nyílik kiállítás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

alkotótelep

fotó

fotózás

békés megye

gyula