Újabb cukiság Debrecenben: fekete-fehér láma csikó született

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb cukiság Debrecenben: fekete-fehér láma csikó született

A tavaly született két tarka láma csikó után újabb egészséges utód jött a világra február 17-én a Debreceni Állatkertben. Testvéreihez hasonlóan életvidám, egészséges és játékos a kis jövevény. Az állatkerttől megtudtuk, hogy a megfelelő környezetben nevelkedett láma nem köpköd, ezért a látogatóknak nem lesz mitől tartaniuk.

A jelek szerint jól érzik magukat a Debreceni Állatkert lámái, hiszen a tavaly született két tarka csikó után most egy újabb egészséges utód jött világra. A testvéreihez hasonlóan a február 17-én született fekete-fehér kis kanca életvidám, kifogástalan étvággyal bír és a pihenés mellett, játszani is nagyon szeret. Így jelenleg már nyolc fősre bővült az intézmény lámacsapata.

A vadon élő guanakóból háziasított láma a legnagyobb termetű dél-amerikai teveféle. Eredetileg az Andokban élő őslakosság tartotta, mára pedig a kontinens keleti részén, illetve Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában is elterjedt haszonállat. Húsuk, tejük és gyapjuk egyaránt kelendő, emellett eredeti élőhelyükön a mai napig teherhordásra is használják őket. Érdekesség, hogy éber természetük, robusztus termetük és éles hangjuk miatt az Egyesült Államokban juhok, kecskék vagy baromfik őrzőjeként is alkalmaznak lámákat, rendszerint a jószágokra ártalmatlan fiatal nőstényeket.

A megfelelő környezetben nevelkedett láma barátságos és kíváncsi, a közhiedelemmel ellentétben pedig szinte kizárólag fajtársait köpi le, és őket is főként dominanciaharcok során, így nincs mitől tartaniuk a látogatóknak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

láma

debreceni állatkert

debrecen