Bejelentette a színház: ezeket a programokat halasztják őszre

MTI   
  Megosztom
Bejelentette a színház: ezeket a programokat halasztják őszre

A tavaszra tervezett programok többségét őszre halasztja a Gyulai Várszínház tekintettel a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetre. Néhány előadást pedig későbbi, nyári időpontokra terveznek.

Őszre halasztja tavaszra tervezett programjai többségét a Gyulai Várszínház. A közlés szerint a március második felében és áprilisban tervezett kamaratermi előadásaik, programjaik többségét őszre halasztják. A Magyar Művészeti Akadémiával közösen Gyulán nyitották volna meg március 26-án a legendás rendező életművét és munkásságát középpontba állító Harag György-emlékévet, az ahhoz kapcsolódó emlékkiállítást, konferenciát és a tíz középiskolás csoport által életre hívott színjátszó fesztivált.

Acsai Roland Farkasok című darabjának április 23-ra tervezett ősbemutatóját július 21-én szeretnék pótolni. A nyári összművészeti fesztivál programja - benne a Márai Sándor-napokkal, a Shakespeare Fesztivállal, a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivállal, a Vár Jazz Fesztivállal, az Erdélyi Héttel, történelmi drámákkal, vígjátékokkal, musicalekkel - a veszélyhelyzet kihirdetése előtt 95 százalékban készen volt. Hogy mit sikerül megvalósítani belőle, az nagyban függ a veszélyhelyzet végének időpontjától, a bemutatók koprodukciós partnereinek és a vendégelőadások színházainak korábban nem tervezett nyári programjaitól.

Nagy valószínűséggel kitolódik az évad és augusztus második felében is lesznek előadások a Gyulai Várszínházban

- írják.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

színház

gyula

gyulai várszínház

program

koronavírus

ősz