Hiába van most őrületes pörgés a Balatonon: ettől fél mégis minden vendéglátós

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába van most őrületes pörgés a Balatonon: ettől fél mégis minden vendéglátós

Sok helyen már a tavalyi főszezonra emlékeztető forgalom volt, azonban bizonyos esetekben nehézkes betartani, betartatni a veszélyhelyzet miatt született kötelmeket, még ha azokon június 22-én enyhítettek is.

A hétvégén 70-80 százalékos kihasználtsággal működtek a Balaton dél-nyugati részén lévő strandok – nyilatkozta az InfoRádiónak Balatonfenyves polgármestere, egyben a Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor. Szerint kijelenthető, hogy elindult a balatoni szezon, ugyanakkor azt is megjegyezte:

A jó idő adott, a település strandjai rendben vannak, így most már csak a vendégek megértése és a felelősségérzet szükséges ahhoz, hogy mindenféle következmények nélkül lehessen élvezni a Balatont, tette hozzá. Utalt arra is, hogy a szomszédos országokban láthatóan jelentkeznek bizonyos problémák a koronavírussal, az új fertőzöttekkel összefüggésben.

Bizonyos helyeken már a tavalyi főszezonra emlékeztető forgalom volt, vagyis meglehetősen telített hétvégét tudhat maga mögött a Balaton déli, délnyugati része.

amihez nagyban hozzájárulhattak a szigorúan vett létszámkorlátok, főként a fizetős helyszínek esetében.

A Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence elmondása szerint szép számmal érkeztek az elmúlt hétvégén a vendégek a Balatonhoz. Szerinte azoknak, akik a Balatonhoz látogatnak, a helyi termékek fogyasztása is fontos szempont, a helyi termékkörből pedig egyértelműen a bor az egyik legautentikusabb. A külföldi vendégek száma egyelőre nagyon elenyésző, viszont ezt tudja pótolni a belföldi keresletélénkülés. Mindemellett közép- és hosszú távon a Balatonnak is az kell legyen a célja, hogy ismét fölkerüljön a nemzetközi térképre turisztikailag.

A badacsonyi Hotel Bonvino tulajdonosa, Nagy Miklós úgy véli, hogy az elmaradó külföldi turistákat – akik számát egyébként évek óta nem tartja soknak – bőven fogja tudni pótolni a hazai kereslet. Nyilván más a helyzet Hévizen, amit szintén a Balatonhoz szoktak sorolni, de közvetlenül a tó menti településeket tekintve 10 százalék alattinak tekinthető a külföldi vendégek aránya, aminél jóval több vendég fog érkezni, akik idén nem mennek külföldre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

turizmus

vendéglátás

koronavírus

koronavírus-járvány