Különös szerelem a Veszprémi Állatkertben: nyolc éve tart a románc

HelloVidék   
  Megosztom
Különös szerelem a Veszprémi Állatkertben: nyolc éve tart a románc

Egy nőstény pelikán és egy hím feketególya különös románca nyolc évvel ezelőtt csak furcsa fellángolásnak tűnt a Veszprémi Állatkertben, azonban hiába próbálták szétválasztani a két madarat, ők a mai napig ragaszkodnak egymáshoz - írja a vehir.hu.

A történet – mint sok szerelmes love-story – itt is háromszereplős. Pár évvel ezelőtt Angelika a nőstény pelikán párja még Teodor volt, aki szintén a veszprémi pelikán-család hím tagja. Nem is lett volna probléma kapcsolatukkal, ha nem jelenik meg a közös életterükben egy fekete gólya, akibe „szerelmes lett” Angelika és fajtársát, Teodort hátrahagyva elkezdett ragaszkodni hozzá

- írja a portál.

A két madár, a pelikán és a feket gólya elkezdtek ragazkodni egymáshoz és úgy viselkedni, mintha fajtársakként egy párt alkotnának. Együtt építettek fészket, a gólya fiú pedig féltékenyen védte párját minden más madártól, akikkel egy kifutón éltek.

Az állatkert gondozói megpróbálták a madarakat saját fajtársaikhoz terelni, ezért rövid időre elválasztották Angelikát fekete gólya szerelmétől, hátha ismét felfedezi Teodorban a valódi párját. A nőstény pelikán viszont ezek után magába fordult, szomorú lett.

Végül az állatkert gondozói úgy döntöttek, nem hagyják búslakodni a madarakat és engedik, hogy a közös szerelem beteljesüljön. Angelika és a fekete gólya azóta is egy párként élnek együtt, Teodor pedig másik nőstény pelikánban azóta megtalálta valódi párját

- írta meg a lap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pelikán

veszprémi állatkert

szerelem

veszprém

madár