Különös szerelem a Veszprémi Állatkertben: nyolc éve tart a románc

HelloVidék   
  Megosztom
Különös szerelem a Veszprémi Állatkertben: nyolc éve tart a románc

Egy nőstény pelikán és egy hím feketególya különös románca nyolc évvel ezelőtt csak furcsa fellángolásnak tűnt a Veszprémi Állatkertben, azonban hiába próbálták szétválasztani a két madarat, ők a mai napig ragaszkodnak egymáshoz - írja a vehir.hu.

A történet – mint sok szerelmes love-story – itt is háromszereplős. Pár évvel ezelőtt Angelika a nőstény pelikán párja még Teodor volt, aki szintén a veszprémi pelikán-család hím tagja. Nem is lett volna probléma kapcsolatukkal, ha nem jelenik meg a közös életterükben egy fekete gólya, akibe „szerelmes lett” Angelika és fajtársát, Teodort hátrahagyva elkezdett ragaszkodni hozzá

- írja a portál.

A két madár, a pelikán és a feket gólya elkezdtek ragazkodni egymáshoz és úgy viselkedni, mintha fajtársakként egy párt alkotnának. Együtt építettek fészket, a gólya fiú pedig féltékenyen védte párját minden más madártól, akikkel egy kifutón éltek.

Az állatkert gondozói megpróbálták a madarakat saját fajtársaikhoz terelni, ezért rövid időre elválasztották Angelikát fekete gólya szerelmétől, hátha ismét felfedezi Teodorban a valódi párját. A nőstény pelikán viszont ezek után magába fordult, szomorú lett.

Végül az állatkert gondozói úgy döntöttek, nem hagyják búslakodni a madarakat és engedik, hogy a közös szerelem beteljesüljön. Angelika és a fekete gólya azóta is egy párként élnek együtt, Teodor pedig másik nőstény pelikánban azóta megtalálta valódi párját

- írta meg a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pelikán

veszprémi állatkert

szerelem

veszprém

madár