Egyedülálló fejlesztések zajlanak a Balatonon: cölöpökön álló magasösvényt is építenének

MTI   
  Megosztom
Egyedülálló fejlesztések zajlanak a Balatonon: cölöpökön álló magasösvényt is építenének

Elkészült négy, a balatonboglári Várdombot érintő turisztikai fejlesztés, több nagyberuházás pedig még folyamatban van, közel 800 millió forintnyi támogatással fejlődik az idén a város - mondta Mészáros Miklós polgármester a befejezett projektek átadó ünnepsége után.

Ahogy a portál írja, a polgármester a turisztikai fejlesztésekben jól együttműködő "mesterhármasnak" nevezte az átadott attrakciókhoz egyedi döntések alapján vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó Magyar Turisztikai Ügynökséget (MTÜ), az önkormányzatot, és a Várdomb szolgáltatásait - köztük bobpályát, kalandparkot - üzemeltető helyi vállalkozást, a Sziszi Kft.-t.

Balatonbogláron minden állami forint a balatoni turizmust szolgálja, és igen jó helyre kerül, amit az is mutat, hoogy tavaly 117 ezren váltottak jegyet a Várdomb tetején lévő Gömbkilátóra

- mondta a polgármester.

A csütörtökön átadott projektek egyikeként, a Sziszi Kft. által elnyert 66 millió forintos támogatásból teljesen újjáépült egy 92 elemből álló komplex magaslati akadálypálya. Ez a vállalkozás nyert 45 millió forintot egy városnéző, gumikerekű kisvonat beszerzésére is. Az önkormányzatnak juttatott 59 millió forintból újult meg a Várdomb Piknik ligetének infrastruktúrája, beleértve a lépcsőket, támfalakat, ülőfelületeket és egy fogadóépületet. A negyedik befejezett projekt a Gömbkilátó új ledes technológiával és fényjáték lehetőséggel megújult a díszkivilágítása, ami a város által megpályázott 20 millió forintos támogatásból valósulhatott meg.

Mészáros Miklós beszámolt arról is, hogy várhatóan év végig befejeződnek a település mintegy 400 millió forint értékű strandfejlesztő beruházásai, és egy uniós támogatásának köszönhetően 350 millió forintból teljesen átépülhet a város 80 éves kultúrháza. A polgármester elmondta, hogy már engedélyeztetési szakaszba jutott Balatonboglár többéves terve is.

Ez egy Európában egyedülálló, cölöpökön álló magasösvény kialakításáról szól a Várdomb gerincén, ahol a magas fák tetejével azonos szintről lehet majd csodálni a páratlan balatoni panorámát. A terveket évekig kellett formálni a környezetvédők elvárásai miatt, végül sikerült megtalálni egy mindenki számára elfogadható, kevesebb földmozgatással járó technológiát a kivitelezéshez

- ismertette Mészáros Miklós. Az egyedi attrakció megvalósításához, amitől a Várdomb több mint százezres látogatói létszámának minimum megduplázását várják, 500-600 millió forint támogatást remél a település az MTÜ-től.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

fejlesztés

várdomb

balatonboglár

magyar turisztikai ügynökség