Félnek a helyiek a koronavírustól: idén nyáron elmarad a legnagyobb hagyományőrző ünnep is

MTI   
  Megosztom
Félnek a helyiek a koronavírustól: idén nyáron elmarad a legnagyobb hagyományőrző ünnep is

A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek - írták közleményükben a szervezők.

Elmarad az idei Kurultaj, a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, amelyet augusztus 21. és 23. között tartottak volna a Bács-Kiskun megyei Bugacon - közölte a szervező Magyar-Turán Alapítvány pénteken.

"A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani" - fogalmaztak a szervezők.

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kurultajt. "Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal, nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultaj megrendezésének érdekében" - írták.

"A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek" - olvasható a közleményben.

Címkép: Wikipedia

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

kurultaj

program

hagyományőrzés

bugac