Videón az Ördög Nóráék balatoni boltja előtt tolongó, szelfiző tömeg: még mindig nincs megoldás

HelloVidék   
  Megosztom
Videón az Ördög Nóráék balatoni boltja előtt tolongó, szelfiző tömeg: még mindig nincs megoldás

A Nekem a Balaton nevű boltban nyitástól zárásig folyamatos a forgalom, a tulajdonosok ismertsége okán naponta több százan tódulnak be egy kávéra, péksütire. A helyieket megosztja a hely népszerűsége és az abból fakadó problémák.

Korábban mi is megírtuk, hogy kiakadtak a helyiek Ördög Nóra és Nánási Pál Balatonakarattyán üzemelő kisboltja miatt. A Nekem a Balaton nevű boltban nyitástól zárásig folyamatos a forgalom, a tulajdonosok ismertsége okán naponta több százan tódulnak be egy kávéra, péksütire. A legtöbben azonban autóval érkeznek, amire az apró balatoni település még apróbb utcácskája, ahol a bolt található, nincs felkészülve.

A bolt közvetlen közelében nincs parkoló, ezért a kocsikat az utca két oldalán, a nyaralók előtt hagyják a vásárlók, sokan a sebességkorlátozást sem tartják be. Ebből mostanra elege lett a lakóknak és az ott állandó nyaralóval rendelkezőknek, a közösségi médiában, nyílt levél formájában is tiltakoztak a forgalom ellen.

Később Ördög Nóra azt nyilatkozta, hogy folyamatos egyeztetésben vannak a rendőrséggel, önkormányzattal, minden szervvel, akikkel csak kell az ügy kapcsán.

Azt gondolom, az itt lakók 90 százalékának a világon semmi gondja sincs a kisbolt népszerűségével, de mindig akad, akinek valami nem jó. Igyekszünk megoldani a problémát!

- mondta.

A Bors elment forgatni az akarattyai kisbolthoz, ahol beszámolójuk szerint a helyiek örülnek neki, meg nem is. Örülnek, mert van hol vásárolni, jó kávét inni, viszont sok problémát okoz a kíváncsi áradat a szűk utcában.

"Ez az üzlet szerintem nem ide való. A megoldás az lehetne, ha távolabb kialakítanának egy parkolóhelyet, és az emberek a bolthoz gyalog vagy biciklivel, vagy akár rollerral jönnének. A bolttal nem lenne bajunk, hiszen itt régen is volt ilyen, csak a tulajdonosok népszerűsége miatt nagyon megnőtt az autós forgalom, amit ez a település nem bír el", fejtegette a helyben lakó Vaszilné Barna Ágnes

Egy másik nyaraló tulajdonosa szerint a megoldás az lehetne, ha a rendőrség kitenne ide egy táblát, hogy célforgalom, autóval behajtás csak engedéllyel, és ezt ellenőrizné is. Sok helyi ki­mondottan örül az újra nyitott üzletnek.

Ez a legjobb dolog, ami ezen a részen történhetett. Eddig nem igazán volt itt a környéken hely, ahol az ember leülhetett és megihatott egy jó kávét. A süteményektől kezdve a kiszolgálásig minden kitűnő. Sokat ingázom Magyarország és a külföld között és ez a kinti színvonal. Lehet, hogy van pár lakó, akit az autós forgalom zavar, de száguldozásról inkább a bringások részéről lehet beszélni. A parkolásra biztosan lesz megoldás

- mondta el véleményét Melinda.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kisbolt

nánási pál

ördög nóra

balatonakarattya