Nem várt látogató Eger városában: videó is készült a különös jelenségről

HelloVidék   
  Megosztom
Nem várt látogató Eger városában: videó is készült a különös jelenségről

Egyik olvasónk telefonon mesélte, hogy tegnap este éppen a kutyáját sétáltatta, amikor az Eger patakban egy vacsorázó vidrára lett figyelmes - számolt be róla a heol.hu.

Mások is kerestek már meg minket azzal, hogy Eger belvárosában vidrát láttak a patakban, amint éppen élelemre vadászott. A városba tévedő vidra nem számít rendkívüli jelenségnek, csupán a táplálékát követi. Ha nem bántják, akkor nincs oka arra, hogy féljen az embertől. Inkább a halastavak tulajdonosainak okoz problémát ez az állat, mivel féltik tőle a halállományukat

- válaszolta a portál megkeresésére Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park munkatársa.

Az esetről az RTL Híradója is beszámolt

Kecsesen úszkál a fiatal vidra a patakban, ügyesen manőverezik a falevelek között. Olyan könnyedén siklik a vízben, akár egy hal. Éjszakai állat, ezért ritka, hogy vadon élő példányt kapjon az ember lencsevégre. A felvételt Eger belvárosában készítette Kromek János. A férfi meglepődött, amikor észrevette, hogy vidrával van dolga

- számoltak be az esetről.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vidra

eger

patak

belváros

heves megye