Milliós fejlesztés zárult le: ismét látogatható a Hűvösvölgyi Nagyrét

HelloVidék   
  Megosztom
Milliós fejlesztés zárult le: ismét látogatható a Hűvösvölgyi Nagyrét

Tematikus játszótérrel, szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodott az elegyes tölgyerdővel övezett, három hektáros kirándulóhely, a most felújított Hűvösvölgyi Nagyrét. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő konzorciumban végrehajtott, 30 millió forint értékű zöldterületi fejlesztése nem csak a hétvégi kirándulóknak vonzó, XXI. századi erdei pihenőhely, hanem a hétköznapokon is elsőrangú helyszín a mozgás és az egészséges életmód szerelmeseinek

A Budai-hegység jellegzetes magaslatai, a Fazekas-hegy, Fekete-fej, valamint a Hárs-hegy ölelésében fekvő Hűvösvölgyi Nagyrét Budapest legkedveltebb kiránduló és rekreációs helyszínei közé tartozik. Nagy előnye, hogy közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető, emiatt hosszú évtizedek óta vonzó célpont a fővárosiak számára.

A mára már elbontott, egykori mutatványosbódékkal szegélyezett terület megújításának középpontjában a mozgás és a természet áll. A 2019-ben megépült kézilabdapálya a megújulás első lépése volt, amelyet továbbiak követtek. A tematikus játszótér nem csak a felhőtlen kikapcsolódást, hanem a játszva tanulást is szolgálja: elemei környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített művészi alkotások, formájukkal és anyagukkal erdeink őshonos állat- és növényvilágát idézve.

A gyalogút mentén megépített szabadtéri fitneszpark éppen egy tucat sporteszközzel várja az erőnlétüket fejleszteni, vagy éppen kihívásokra vágyókat, akiknek a has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó pad, kombinált bordásfal, szörföző, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámasz-állvány is rendelkezésükre áll. A szigetes elrendezés pedig nem csak a biztonságos környezetet, hanem azt is biztosítja, hogy mindenki megőrizhesse privát szféráját, nyugodtan élvezhesse a mozgást és az erdő semmivel sem összehasonlítható hangulatát.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében VEKOP-4.1.1-15-2017-00007 kódszámmal, a VEKOP operatív program finanszírozásában, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilis Parkerdő Zrt. konzorciumában valósult meg, 30 millió forint értékben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar nemzeti természetjáró szövetség

pilisi parkerdő

hűvösvölgyi nagyrét