Néhány nap és megnyílik a pályázat: így lehet kedvezményesen elektromos kerékpárt vásárolni

HelloVidék   
  Megosztom
Néhány nap és megnyílik a pályázat: így lehet  kedvezményesen elektromos kerékpárt vásárolni

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hetedik fordulója nyílik meg június 7-én, hétfőn – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a kormány eddig mintegy 4000 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá több mint 420 millió forinttal.

Számunkra a klíma és természet védelme nemcsak üres jelszó, hanem valódi küldetés. A tiszta Magyarország érdekében alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelyben egyebek mellett a környezetkímélő járművek megvásárlásában is támogatjuk a magyar embereket

- mondta Schanda Tamás.

A közlekedés zöldítésének, a közúti károsanyag-kibocsátás jelentős csökkentésének köszönhetően a levegő tisztábbá válik. Az elektromos hajtás csendesebb a benzinesnél, bicikliből több fér el a forgalmas belvárosi utcákon, a program tehát többféleképpen javítja az életminőséget

– tette hozzá a miniszterhelyettes.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza június 7-én, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. június 11-én éjfélig lehet benyújtani.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

elektromos bicikli

elektromos kerékpár

támogatás

pályázat