Mintha még csak most kezdődne a nyár: elképesztő az érdeklődés a gyermektáborok iránt

HelloVidék   
  Megosztom
Mintha még csak most kezdődne a nyár: elképesztő az érdeklődés a gyermektáborok iránt

Egy hónap már eltelt az idei vakációból, de a táborkereslet kapcsán azt látni, mintha most kezdődnek csak a nyári szünet. Naponta több száz szülő keres vakációs lehetőséget és élménydús gyermekfelügyeletet a nyár hátralévő részére. A Táborfigyelő vezetője mondta el az okokat, valamint azt, hogy van-e még szabad hely a táborokban.

A bejelentés óta, miszerint lehet mind napközis, mind ottalvós táborokat szervezni, két hónap telt el. A táborjelentkezések drasztikus emelkedését követően egyelőre elmaradni látszik a visszaesés, ugyanis napjainkban is rengeteg szülő foglal gyermektábort csemetéjének.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a nyári szünet kezdete után visszaesik az érdeklődés, kialakul a nyári rend a családoknál, csak last minute foglalásokkal számolunk. Minket is meglepett, hogy idén ez közel sem így alakul, nincs visszaesés, közel félezer szülő keres és foglal tábort naponta most is. Több táborszervező is új turnusokat nyitott meg a hatalmas érdeklődés miatt

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A szakember szerint az okok között lehet, hogy sokaknak kevés szabadsága maradt a pandémia következtében, és a gyerekek nyári felügyeletét valahogy meg kell oldani, de a táborfoglalások magas szintjét az is indokolja, hogy akik a vakáció kezdetén még tartottak attól, hogy táboroztassák gyermeküket, mostanra látják, hogy nincs kockázat.

Azon szülőket is meggyőztek az elmúlt hetek, akik valamelyest tartottak még attól, hogy közösségbe engedjék gyermeküket. Országos átlagban is elmondható, hogy a táborok szervezése sikeresen halad, öröm újra fülig érő szájjal szaladgáló gyerekeket látni. A jó hír, hogy az új turnusok kiírása okán most is több mint 900 táborturnus közül választhatnak, akik a következő több mint másfél hónapban táboroztatnák csemetéjüket

– mondta el a Táborfigyelő vezetője.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermektábor

gyermektáborozás

gyermektáborok

táborozás

táboroztatás

nyári tábor

nyári táborok