Igazi ritkaságok érkeznek Debrecenben: csodáld meg te is a bányák virágait

MTI   
  Megosztom
Igazi ritkaságok érkeznek Debrecenben: csodáld meg te is a bányák virágait

Augusztus hónapban a Debreceni Állat- és Növénykert látogatói öt kontinens 190 állat- és mintegy 650 növényfaja mellett a bányák virágait is megcsodálhatják majd „Az ásványok világa, a Föld költészete” címmel nyíló kiállítás keretében.

Az intézmény immár XXII. alkalommal ad otthont a Szőnyi Pál Ásványbarát Körrel közösen megrendezett tárlatnak, amely nemcsak hazánk szemet gyönyörködtető természeti kincseivel, hanem a nagyvilág számos pontjáról származó ritkaságokkal is megismerteti a látogatóközönséget.

Az idei kiállításon mintegy 15 tárolót töltenek majd meg Földünk ékességei, egy külön szekció pedig az Ásványbarát Kör nemrég elhunyt vezetőjének, Faragóné Zilahi-Sebess Erzsébetnek állít emléket az ő gyűjteményéből származó magyarországi különlegességek bemutatásával.

Az egzotikus Afrika-röpde épületében megrendezett kiállítás augusztus 1-től 31-ig minden nap 10:00 és 16:30 között látogatható. Az állatkerti belépővel ingyenesen megtekinthető tárlatot díjmentes tárlatvezetés, illetve ásványbörze is kíséri.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ásványok

ásványkiállítás

kiállítás

börze

debrecen

debreceni állatkert