Tiltott módszerrel horgászott: orvhalászat miatt indult eljárás a tiszadobi férfi ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Tiltott módszerrel horgászott: orvhalászat miatt indult eljárás a tiszadobi férfi ellen

Mint mondta, szereti a halat, de nem rendelkezett horgászengedélye, ezért folyamodott a tiltott módszerhez a tiszadobi férfi. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság így orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos 2021. augusztus 31-én a kora reggeli órákban Tiszadob külterületén a Tisza folyó árterületén található kubikgödrökben ún. nyakzó hálót – mely tiltott halászati eszköznek minősül – helyezett el, hogy azzal halat fogjon.

A jogsértő 2021. augusztus 31-én a délutáni órákban kiment a gödrökhöz, ott jogosulatlanul halászott, mely során csukát, busát, amurt, törpeharcsát és pontyot fogott. A Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai cselekménye közben a 18 éves fiatalt tetten érték és elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A rendőrség közeleménye szerint, a férfi elmondta, hogy nemcsak a délutáni órákban, hanem már délelőtt is halászott jogosulatlanul, és a különböző fajtájú kifogott halakat hazavitte. A rendőrök tettenérést követően, a még élő halakat eredeti élőhelyükre visszaengedték. Az egyenruhások a feltételezett elkövető lakcímén később kutatást tartottak, ahol a hűtőszekrény tetején lévő vödörben 4,5 kg súlyú, különböző fajtájú halat, továbbá 2 db 50-50 méteres nyakzó hálót foglaltak le.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvhalász

orvhalászat

tiszadob

tiszai vizrendészeti rendőrkapitányság

horgászenegedély