Tiltott módszerrel horgászott: orvhalászat miatt indult eljárás a tiszadobi férfi ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Tiltott módszerrel horgászott: orvhalászat miatt indult eljárás a tiszadobi férfi ellen

Mint mondta, szereti a halat, de nem rendelkezett horgászengedélye, ezért folyamodott a tiltott módszerhez a tiszadobi férfi. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság így orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos 2021. augusztus 31-én a kora reggeli órákban Tiszadob külterületén a Tisza folyó árterületén található kubikgödrökben ún. nyakzó hálót – mely tiltott halászati eszköznek minősül – helyezett el, hogy azzal halat fogjon.

A jogsértő 2021. augusztus 31-én a délutáni órákban kiment a gödrökhöz, ott jogosulatlanul halászott, mely során csukát, busát, amurt, törpeharcsát és pontyot fogott. A Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai cselekménye közben a 18 éves fiatalt tetten érték és elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A rendőrség közeleménye szerint, a férfi elmondta, hogy nemcsak a délutáni órákban, hanem már délelőtt is halászott jogosulatlanul, és a különböző fajtájú kifogott halakat hazavitte. A rendőrök tettenérést követően, a még élő halakat eredeti élőhelyükre visszaengedték. Az egyenruhások a feltételezett elkövető lakcímén később kutatást tartottak, ahol a hűtőszekrény tetején lévő vödörben 4,5 kg súlyú, különböző fajtájú halat, továbbá 2 db 50-50 méteres nyakzó hálót foglaltak le.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvhalász

orvhalászat

tiszadob

tiszai vizrendészeti rendőrkapitányság

horgászenegedély