Ilyen se volt még: különleges oktatóközpont és kiállítás nyílt Tatabányán

MTI   
  Megosztom
Ilyen se volt még: különleges oktatóközpont és kiállítás nyílt Tatabányán

A Komárom-Esztergom megyei Vadászkamara hétfőn átadta Tatabányán a székházában létrehozott oktatóközpontot és állandó vadászati kiállítást.

Szalai Árpád megyei elnök elmondta, a létesítményt az egykori bányakapitányság épületében alakították ki. Az ingatlant az 1920-as években építtette a Magyar Általános Kőszénbánya Rt. a felsővezetői számára.

Az 1700 négyzetméteres telken található, 360 négyzetméteres ház korhű felújítására közel 120 millió forintot fordítottak, a beruházást többek között a Vadászati és Természeti Világkiállítást rendező Egy a természettel Nonprofit Kft., valamint az Országos Magyar Vadászkamara is támogatta.

Az oktatóközpont a természeti-vadászati ismeretterjesztés megyei központjaként működik, nyitott és látogatható közösségi épület lesz. A kiállítótereken túl elméleti oktató és gyakorló helyiségeket, könyvtárat, valamint egy kiszolgáló irodát alakítottak ki.

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke kiemelte, az országban 14 területi szervezet hozott létre hasonló központot, ezek közül a tatabányai létesítmény kiemelkedik tárgyi gazdagságával, korhű berendezésével és az ismeretterjesztésben betöltött szerepével.

Az elnök az oktatóközpont létrehozásában végzett munkájáért a Hubertus kereszt gyémánt fokozatával tüntette ki a megyei kamara elnökét, Szalai Árpádot és titkárát Nagypál Zoltánt.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tatabánya

vadászat