Színes cukiságok érkeztek: három új récével gyarapodott a vidéki állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Színes cukiságok érkeztek: három új récével gyarapodott a vidéki állatkert

A Debreceni Állatkert récés tava május óta színpompás új fajokkal és buja vízparti növényzettel várja a látogatókat. A folyamatosan bővülő réceállomány legutóbb október 29-én gyarapodott új jövevényekkel, miután 3 karolinai réce érkezett a Kassai Állatkertből. Az érkezését követő karanténidőszak leteltével a három gácsér csatlakozott a tóban élő fajtársaihoz, valamint a mandarin-, vörösvállú-, foltoscsőrű- és amazonasi récékhez. Várhatóan még pár hétig a látogatók is megcsodálhatják őket, mielőtt behúzódnak téli szálláshelyükre. A tervek szerint a társasbemutató még az idén újabb egzotikus lakókkal bővül.

Az Észak-Amerika erdei tavai és folyói mentén őshonos karolinai réce (Aix sponsa) nemének másik élő tagjához, a Debreceni Állatkertben szintén megtalálható mandarinrécéhez (Aix galericulata) hasonlóan igen feltűnő külsejű, színpompás díszréce.

Bár egykor a kontinens elterjedt vízimadarának számított, állománya a XX. század elejére jelentősen megfogyatkozott a tömeges vadászat, erdőirtás és mocsárlecsapolás miatt, a törvényi védelemnek és a visszatelepítéseknek azonban mára stabilizálódott; ennek ellenére jelenleg is szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

Címlapkép, fotó: Debreceni Állatkert

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni állatkert

debrecen

nagyerdei kultúrpark

récés tó

réceállomány

karolinai réce