A diótörő nélkül nincs igazi karácsony: az ünnepek alatt ingyen élvezheted

MTI   
  Megosztom
A diótörő nélkül nincs igazi karácsony: az ünnepek alatt ingyen élvezheted

Karácsonyi ajándékként bárki számára elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció egy korábban rögzített felvételét a Magyar Állami Operaház, amely ünnepi videóklipet is készített társulata közreműködésével.

A diótörő szinte már nem is balett, hanem egyfajta rítus, ami része lett a családok tízezreinek karácsony táján. Aki nem tud eljutni személyesen az előadásra az Operaházba, annak 24-én, szenteste 16 órától lehetővé tesszük, hogy megtalálja a világhálón és a legjobb minőségben élvezhesse

- mondta Ókovács Szilveszter főigazgató az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Mint kifejtette, a megtekintési lehetőség karácsony másnapja éjfélig, tehát két és fél napig áll rendelkezésre.

Az igazgató szólt arról is, hogy mintegy száz közreműködővel, a magyar operaénekesek krémjével készült egy videoklip egy francia eredetű karácsonyi dalra, amely az Opera közösségi oldalán tekinthető meg.

Látható és hallható a kisfilmben az Operaház zenekara, énekkara, gyermekkara, a Magyar Nemzeti Balett művészei. Az igazi örömzenét Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényelte, az operatőr-rendező Czeglédi Zsombor volt. Kicsit betekintést engedtünk a klipben a várakozás időszakában lévő Operába, tehát afféle adventi képek ezek, és várjuk a ház márciusi kinyitását. A klip az Eiffel Műhelyházban készült

- fejtette ki Ókovács Szilveszter.

A karácsonyi videóklipet az Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára készítették.

A főigazgató kiemelte: nyitott a lehetőség arra, hogy karaoke változatban bárki rögzítse a dalt családjával a hozzáférhetővé tett zenei alapra, a kiadott magyar szövegre és kottára. A legjobb visszaküldött családi videoklipek készítői értékes nyereményekben részesülnek. A hang- vagy videófelvételeket a közreműködők megjelölésével 2022. január 3-ig várják a jatek@opera.hu e-mail-címre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

opera

a diótörők

programajánló