Bővítik a vidéki Kenguru Parkot: különleges állatokkal találkozhatunk ezen a helyen

MTI   
  Megosztom
Bővítik a vidéki Kenguru Parkot: különleges állatokkal találkozhatunk ezen a helyen

Bővítenék majd a nemrég megnyílt Kenguru Parkot Tiszaderzsen, ahová további állatok érkezését is várják - közölte a létesítmény ügyvezetője. Varga Attila zoológus elmondta, hogy érdeklődés függvényében bővítenék is majd az állatpark jelenleg egy hektáros területét. Szavai szerint számos ötlettel rendelkeznek, és a helyi önkormányzat részéről van hajlandóság arra, hogy további két hektárt a parknak adjanak.

Jelenleg a parkban harminc faj kétszáz egyede látható és újabb Benett-kenguruk - két anyaállat - érkezésére számítanak a közeljövőben. Hozzátette: Ausztráliából nem lehet már kengurut kihozni, ezért Európából és Észak-Amerikából, állatkerti tenyésztési programokból hozzák az állatokat. A program biztosítja egy egészséges populáció létét

- fűzte hozzá.

Beszámolt arról is, hogy számos állat, köztük vörös óriáskenguruk és a már említett Bennett-kenguruk is láthatók a parkban, utóbbiak közé be is lehet sétálni a látogatói ösvényen.

Látható még kakadu és számos más madárfaj, szurikáta, alpaka, kapibara, de vannak sarkantyús teknősök és szalagos varánusz is

- sorolta.

Hozzátette: az eredeti cél az volt, hogy a családoknak biztosítanak kikapcsolódást a Tisza-tónál. Az állatpark éppen ezért játszóházzal és játszótérrel is kiegészül. Az állatsimogatóban pedig kameruni juhokat és törpekecskéket tartanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kenguru park

tiszaderts

bennett-kenguru

kapibara

varánusz

fejlesztés