Bővítik a vidéki Kenguru Parkot: különleges állatokkal találkozhatunk ezen a helyen

MTI   
  Megosztom
Bővítik a vidéki Kenguru Parkot: különleges állatokkal találkozhatunk ezen a helyen

Bővítenék majd a nemrég megnyílt Kenguru Parkot Tiszaderzsen, ahová további állatok érkezését is várják - közölte a létesítmény ügyvezetője. Varga Attila zoológus elmondta, hogy érdeklődés függvényében bővítenék is majd az állatpark jelenleg egy hektáros területét. Szavai szerint számos ötlettel rendelkeznek, és a helyi önkormányzat részéről van hajlandóság arra, hogy további két hektárt a parknak adjanak.

Jelenleg a parkban harminc faj kétszáz egyede látható és újabb Benett-kenguruk - két anyaállat - érkezésére számítanak a közeljövőben. Hozzátette: Ausztráliából nem lehet már kengurut kihozni, ezért Európából és Észak-Amerikából, állatkerti tenyésztési programokból hozzák az állatokat. A program biztosítja egy egészséges populáció létét

- fűzte hozzá.

Beszámolt arról is, hogy számos állat, köztük vörös óriáskenguruk és a már említett Bennett-kenguruk is láthatók a parkban, utóbbiak közé be is lehet sétálni a látogatói ösvényen.

Látható még kakadu és számos más madárfaj, szurikáta, alpaka, kapibara, de vannak sarkantyús teknősök és szalagos varánusz is

- sorolta.

Hozzátette: az eredeti cél az volt, hogy a családoknak biztosítanak kikapcsolódást a Tisza-tónál. Az állatpark éppen ezért játszóházzal és játszótérrel is kiegészül. Az állatsimogatóban pedig kameruni juhokat és törpekecskéket tartanak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kenguru park

tiszaderts

bennett-kenguru

kapibara

varánusz

fejlesztés