Virtuális időutazás: átélhetjük a 200 évvel ezelőtti nagyváros mindennapjait

HelloVidék   
  Megosztom
Virtuális időutazás: átélhetjük a 200 évvel ezelőtti nagyváros mindennapjait

A régi, nyüzsgő belvárosi piaci életet idézi fel a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízásából készült VR film, amely az iroda által szervezett városvezetések alkalmával tekinthető meg, minden szerdán és pénteken.

A templomtúra során a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház kilátóvá alakított templomtornyát is meglátogathatják a résztvevők. Itt 29 méter magasról tekinthetnek ki a nyüzsgő Kossuth térre, majd egy VR szemüveg segítségével visszarepülhetnek az 1900-as évek elejére, az akkori piaci forgatagba.

Az árusok és piaci standok között kitűnik a „Papok padja”, ahol városunk papjai diskurálnak, begördül a kisvonat, s egy pillanatra feltűnik jellegzetes alakjával a század elejének kisnövésű rikkancsa, Andriska is.

A 3 perces időutazás egy hónapokig tartó munka eredménye. A korhű jelenetek kidolgozásában helytörténészek és archív fotódokumentációk segítettek, a filmet pedig a VR Tours Kft. fejlesztette.

A belvárosi séta és templomtúra, valamint a VR film elkészítése a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében az "Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” c. projekt kapcsán valósult meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időutazás

nyíregyháza

virtuális utazás

vissza a múltba