Ismert zenésszel erősít a Pécsi Tudományegyetem: új kurzus indul a vezetésével

MTI   
  Megosztom
Ismert zenésszel erősít a Pécsi Tudományegyetem: új kurzus indul a vezetésével

Egyebek mellett a zenészek egymás közötti és a publikum irányába zajló kommunikációját is vizsgálják tudományos alaposággal a Pécsi Tudományegyetemen a (PTE) Zenélő Egyetem (ZEN) programjának kurzusán az őszi szemeszterben.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében felidézték: a már több mint tíz esztendeje működő komplex program az eddigiekben is a populáris zenei kultúra sokféle elemét emelte be az egyetemi-tudományos térbe.

Ezúttal a PTE korábbi hallgatói, így Baksa Péter nagybőgő művész, Csurgai Zoltán hangmérnök, Guld Ádám kutató, Marton Zsanett produkciós szakember, Tóth Barbara könnyűzenei menedzser, Végh Enikő HR vezető tartanak kurzusokat, amelyeken az intézmény hallgatói vehetnek részt.

A kommünikében Beck Zoltánt, az egyetem bölcsészettudományi karának adjunktusát, a 30Y zenekar frontemberét, a ZEN vezetőjét idézve közölték: a 2022-es őszi ZEN-szemeszter "a kommunikáció témakörére fókuszál".

A kurzus olyan kérdésekre igyekszik választ találni, mint hogy hogyan tudjuk megszólítani egymást a társadalomban, hogyan lehetünk képesek létrehozni olyan zenei hangot, ami kész a dialógusra, hogyan tudják a zenészek megszólítani egymást, és hogyan folyhat valós kommunikáció a zenei szakma, a zenészek és a közönség között - sorolta a könnyűzenész, hozzáfűzve: mindennek tudományos értelmezési kereteivel éppúgy foglalkoznak, mint ezek hétköznapi gyakorlatával.

A kommünikében felhívták a figyelmet arra, hogy a ZEN minden kurzusa szabadon látogatható, arra a hallgatók bármelyik karról, szakról jelentkezhetnek. A programról további részletek a zen.pte.hu oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beck zoltán

pécsi tudományegyetem

zenész

zenélő egyetem