Kezdődik az ünnepi forgatag: rengeteg programmal várnak Gyulán

MTI   
  Megosztom
Kezdődik az ünnepi forgatag: rengeteg programmal várnak Gyulán

Több helyszínen, gazdag programkínálattal várják a közönséget decemberben Gyulán az adventi időszakban - közölték a szervezők.

Advent első vasárnapján a Harruckern térre várják a kilátogatókat egész napos kézműves vásárral, a Calliope Színjátszó Kör előadásával, óriásbábosokkal és swing koncerttel, továbbá az Erkel Ferenc Vegyeskar ünnepi dalaival.

December 4-én a katolikus templomban lesz ünnepi mise és a helyi katolikus gimnázium diákjai és tanárai lépnek fel. Egy héttel később a református templomban lesz hasonló megemlékezés, 18-án pedig az evangélikus templomban lép fel a zeneiskola gyermekkórusa.

A békési fürdővárosban nemcsak vasárnapokon, más alkalmakkor is várják az ünnepre készülőket. Egyebek mellett bábjátékkal, az Orlai Produkció Jaj, nagyi! című előadásával; december 9-én és 10-én pedig a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál programjaival.

Az Almásy-kastélyba idén is le lehet adni a Baptista Szeretetszolgálatnak a cipősdobozokat. Újdonság, hogy "dolgozószobát" biztosítanak a Mikulásnak: az oda érkezők bedobhatják kívánságaikat tartalmazó levelüket a Télapó postaládájába, fotózkodhatnak a karosszékében ülve, egy régi készülék segítségével még telefonálhatnak is vele.

A kastélyparkban december 3-án és 17-én kézműves vásárt rendeznek; a karácsonyt megelőző három szombaton pedig saját kezű meglepetések készítésére is lesz lehetőség a Csemegetárban; itt óránként más ajándék létrehozásában segédkeznek a szakemberek. Az arra vállalkozók készíthetnek szaloncukrot, fenyő- és asztaldíszt, valamint 3D-s képeslapot és ajándékkártyát.

December 17-én kímélő karácsonyi finomságok látványfőzését rendezik a kastélyban. A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

karácsonyi programok

forgatag