Szándékosan gyújtották fel a kisvárdai várat: közel 35 millió forint az okozott kár

MTI   
  Megosztom
Szándékosan gyújtották fel a kisvárdai várat: közel 35 millió forint az okozott kár

A Kisvárdai Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 25 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron felgyújtotta a felújítás alatt álló, műemléknek minősülő kisvárdai várat - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlott tavaly július közepén a vár tornyában olajos-benzines folyadékot locsolt szét, amit később meggyújtott. A tüzet hígító szétlocsolásával is fokozta. Ezután az épület pincéjébe ment, ahol további hat különálló helyiségben is tüzet gyújtott, majd távozott a helyszínről.

A tűz miatt az épület tulajdonosának, a magyar államnak 20 millió, a felújítást végző fővállalkozónak 12 millió, míg a gépészeti munkákat végző alvállalkozónak csaknem 35 millió forint kára keletkezett

- írták.

A rendőrség másnap elfogta a gyújtogatót, aki jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotú volt, ezért nagymértékben korlátozva volt a cselekménye következményének felismerésében

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisvárda

vár

gyújtogatás

gyújtogató

kár

műemlék