Ilyen még nem volt a cívisvárosban: igazi mediterrán hangulatot varázsol az állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt a cívisvárosban: igazi mediterrán hangulatot varázsol az állatkert

Megnyitásának 65. jubileuma alkalmából a cíviscáros ikonikus parkja minden eddiginél gazdagabb rendezvénynaptárral színesíti az idei évet, így április 15-én és 16-án hagyományteremtő céllal megrendezi az első „La Dolce Vita” Citrus- és Olasz Napokat, amelyen gazdag citrusgyűjteményével, tematikus programokkal és autentikus közreműködőkkel hozza el a mediterrán életérzést a Nagyerdő szívébe.

Az érdeklődők mindkét nap megcsodálhatják és kvízjáték keretében még jobban megismerhetik a Park hazai arborétumok körében kiemelkedő, jelenleg 27 különleges fajtát számláló citrusgyűjteményét, amely idén tovább bővül majd. A citrusok sokoldalú gasztronómiai felhasználásából remek ízelítőt ad minden korosztálynak a Lemon bár, de retró plakátok, régi olasz autók és Vespa motorok kiállításán is megelevenedik Itália kultúrája, a legkisebbeket pedig várja a Bambino-kuckó.

Szombaton 9:30 és 12:00 között adhatók le a nevezések a Park citrusos torta- és süteménysütő versenyére, amelynek eredményhirdetésére aznap délután kerül sor. Porkoláb Gyöngyi Zoo Podcastja előbb hazánk legnagyobb citromtermelőjével, a Szőrös és Kisjuhász Kertészettel ismertet meg, majd a cívisvárosi dolce vitába kalauzol el minket Debrecenben élő olaszok – Luca Balduccio énekes, Acquaviva Raphael vállalkozó, De Stefani Mario, a DG Italiano tulajdonosa és Francesca Provisionato operaénekesnő – megszólaltatásával. Azokat, akik szeretnék egy különleges este keretében is megtapasztalni az olasz életérzés varázsát, 19:00-tól koktélbár és táncest várja Luca Balduccióval.

Az AKSD Kft. támogatásával és a Debreceni Vespa Klub közreműködésével megvalósuló rendezvény nappali programjain való részvétel normál belépővel díjmentes, a szombati táncest pedig fejenként 1500 Ft-os belépővel látogatható. A jegyek a helyszínen és online elővételben egyaránt megvásárolhatók.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

állatkert

debreceni állatkert

nagyerdei kultúrpark

jubileum

citrusnapok