Ősszel dönt a kormány: kiderül, milyen jövő vár itthon a horgászokra

MTI   
  Megosztom
Ősszel dönt a kormány: kiderül, milyen jövő vár itthon a horgászokra

Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire.

A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. A konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor

- tette hozzá.

A Miniszterelnökség képviseletében az aktív Magyarországért felelős államtitkár méltatta a kezdeményezést. Révész Máriusz szerint a stratégia 10 évre kijelölheti a vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztések irányait. Az államtitkárság komolyan veszi az egyeztetést a civil szervezetekkel, hogy a turisztikai stratégiák kidolgozásában részt vehessenek mindazok, akik a legjobban értenek az érintett területhez - fogalmazott.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) a Mohosz elnökeként hangsúlyozta, hogy a stratégiának köszönhetően új szintre lép a szervezet kapcsolata a kormánnyal.

A horgászat gazdasági szempontból is jelentős tevékenység, hiszen tavaly csaknem 10 millió szabadidős nap kapcsolódik hozzá, a családtagokkal együtt legalább 1 millió ember vesz benne részt, foglal szállást és vesz igénybe szolgáltatásokat évről évre. Fejlesztésekre azért is szükség lesz, hogy a Mohosz közfeladatot ellátó szervezetként biztosíthassa az állami tulajdonú vizek fennmaradását

- tette hozzá.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászturizmus

stratégia

mohosz

nyitrai zsolt

horgászat