Óriási a felháborodás: betiltanák a fürdőzést az ország egyik legtisztább vizű tavánál + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási a felháborodás: betiltanák a fürdőzést az ország egyik legtisztább vizű tavánál + Videó

Értetlenül állnak a gyékényesi tavat kedvelők azelőtt, hogy a helyi horgászegyesület tilalmakat vezetne be a vízen szinte mindenre. Tilos lesz csónakázni, vitorlázni, strandolni, búvárkodni, de még a parton kutyát sétáltatni is - derült ki az ATV Híradójából. Azt, hogy az egyesület milyen alapon korlátozhat bármit a horgászaton kívül, egyelőre nem sikerült az ATV-nek kiderítenie, ugyanis a vezetőjük nem nyilatkozott.

A gyékényesi horgászegyesülettel a problémák akkor jelentkeztek, amikor horribilis mértékűre emelték a tavon az engedélyek árát. Most újabb intézkedés miatt bosszankodhatnak azok, akik az ország egyik legmélyebb és legtisztább vizű tavánál szeretnének kikapcsolódni. Megtiltanák a tavon a vitorlázást, csónakázást, fürdőzést és a búvárkodást.

Indokként azt jelölték meg, hogy a képviselőtestület a korábban hozott intézkedési tervet vonja vissza. Azt gondolom, hogy ez a korlátozás így egyfajta zsarolásnak is tekinthető

- nyilatkozta az ATV-nek Gergelics Sándor alpolgármester.

Az egyesület azzal indokolta a tiltást, hogy korábban az önkormányzati képviselők korlátozták őket abban, hogy a területeket bérbe adják a nekik fizető horgászoknak.

A nyári szezonban a tóra sokan érkeznek hűsölni. Egy-egy kánikulai napon akár többezer ember is megfordul itt. Sokan most attól tartanak, hogy a nyaralóik elértéktelenednek és a szobakiadással foglalkozók is lehúzhatják a rolót.

Az ügyben a híradó megkereste az egyesület elnökét, de ő nem kívánt nyilatkozni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyékényes

horgászat

fürdés

strand