Nem semmi, ami a Tisza-tavon történik! Ezeket a programokat idén nem szabad kihagyni!

MTI   
  Megosztom
Nem semmi, ami a Tisza-tavon történik! Ezeket a programokat idén nem szabad kihagyni!

Operagála, koncertek, csónakos és kerékpáros túra, családi nap, főzőverseny is lesz a Magyar Tavak Fesztiválja július 28-29-ei Tisza-tavi rendezvényén, Tiszafüreden - közölték a szervezők. A kétnapos zenei és sportos forgatagot Miklósa Erika és a Csík Zenekar közös koncertje zárja majd.

A közlemény idézi Debreczeni Ildikó fesztiváligazgatót, aki elmondta: az elmúlt években a Tisza-tó körbekerékpározása bakancslistás program lett, amelyet a fesztivál is hosszú éveken át népszerűsített. Idén azonban nem tekerik körbe a tavat, hanem megmutatják Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosa nevezetességeit: rendhagyó belvárosnéző kerékpáros túrát szerveznek. A hazai komolyzenei élet művészei idén is velük tartanak, és előadásaikkal színesítik a Tour D'Operát - közölte. Minden program ingyenes lesz, kivéve a To'Pera Gálakoncertet, amelyet jelképes összegért lehet megtekinteni - fogalmazott Debreczeni Ildikó.

Július 28-án, péntek délelőtt, a tiszafüredi városháza előtti téren startol a fesztivál látványos megnyitóval. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) köszönti a résztvevőket, és indítja útjára a fesztivált. A megnyitón beszédet mond még F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője; Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke; Miklósa Erika, a Magyar Tavak Fesztiválja és a Tisza-tó nagykövete, illetve Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató. A "nyitányon" Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar is fellép.

Péntek délután a Fő téren Csepregi Évát hallhatja a közönség. Este a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban tartják a To'Pera Gálakoncertet, amely során Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán, Rab Gyula tenor és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjét hallgathatja meg a közönség. Az est rendezője Novák Péter.

A már reggel kezdődő Családi To'Pikniken fellép a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, Vadkerti Imre, Dóka Attila, Varga Katica, a Tiszafüredi Ifjúsági Néptánccsoport, Tóth Péter Lóránd, a Dívák (Fésűs Nelli, Ladinek Judit, Détár Enikő) és Gregor Bernadett. Emellett családi programokkal várják az érdeklődőket, meg lehet majd tekinteni a kézművesek, a civil szervezetek, a tóparti települések bemutatkozóit is - tájékoztattak.

Szintén reggel kezdődik a Zenei GasztroShow főzőverseny, ahol Mautner Zsófi, Miklósa Erika, Pálszabó Mihály, Csomor Gábor, Szörényi Örs és Kövér Sándor zsűrizi a csapatok által készített ételeket. Idén Petőfi Sándor egyik kedvenc ételét, a székelygulyást kell megfőzni. A csapatok jelentkezését július 22-ig a magyartavakfesztivalja@gmail.com címre várják a szervezők.

Délelőtt indul a Tour D'Opera kerékpáros túra, amely során Tiszafüred nevezetességeit lehet megtekinteni. A Kiss Pál Múzeumnál a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad koncertet, ezután a Tariczky Endre Régészeti Kiállítást lehet megtekinteni, míg a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájháznál a tiszaderzsi és a tiszafüredi népdalkör mutatkozik be, valamint a Sodrás Népzenei Kisegyüttes zenél. A Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomnál Horti Lilla énekel, a Kormorán Kikötőnél Lajkó Félix zenél majd. A csapat megismerheti a Tiszaörvény környékén folyó ásatás eredményeit, végül a túra a Kemény kastélynál, a Savaria Barokk Zenekar koncertjével zárul.

A Boat D'Opera hajós nap kora délután veszi kezdetét. Korlátozott számban biztosítanak majd csónakokat, azonban bárki csatlakozhat a csapathoz saját csónakkal is. Idén a Tiszafüred környéki labirintusokban és tündérrózsamezők között Rab Gyula tenor fog énekelni, tangóharmonikán kíséri Szász Szabolcs.

A kétnapos zenei és sportos forgatagot Miklósa Erika és a Csík Zenekar közös koncertje zárja majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza-tó

programsorozat

magyar tavak fesztiválja