Csak semmi pánik: ha esik, ha fúj, a Balatonnál akkor is bőven akadnak programok, mutatjuk!

HelloVidék   
  Megosztom
Csak semmi pánik: ha esik, ha fúj, a Balatonnál akkor is bőven akadnak programok, mutatjuk!

Amikor a szűkre szabott nyaralás idején beborul vagy esni kezd, a legtöbben úgy érzik, mindennek vége, el van rontva a vakáció. Egy turisztikai szervezet most a Bujtor filmből ismert “Csak semmi pánik!” szlogennel próbálja népszerűsíteni azokat a programokat , amelyek rosszabb időben is segíthetik a nyaralás tartalmassá tételét.

Ha eleve készülünk rá, és betervezünk néhánykirándulós programot, még örülhetünk is, hiszen ez 35 fokos kánikulában amúgy sem lenne ideális. Csak hozzáállás kérdése, hogy bosszankodunk vagy egy élményteli nyári vakációval leszünk gazdagabbak.

A borúsabb napok remek alkalmat adnak arra, hogy vonatozzunk, hajózzunk egyet a gyerekekkel. A BAHART buli-, és varázshajóinak programjai izgalmas kikapcsolódást ígérnek

- biztat mindenkit Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A városnéző kisvonatok is esővédettek, és sok helyen elérhetők, hogy csak néhány példát soroljak: Keszthelyen, Siófokon, Balatonfüreden ésBalatonföldváron is megnézhetjük velük a települések nevezetességeit.

Mindenki hallott már például a keszthelyi Festetics kastélyról, de érdemes egyszer bebarangolni a parkját, sétálni a gyönyörűen felújított termekben. Fiúknak, lányoknak egyaránt érdekes lehet a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont vagy a füredi Vitorlázeum, a természetkedvelőknek többek között a Kis-Balaton Látogatóközpont csakúgy, mint a Keszthelyi Baba-, és Játékmúzeum, vagy a Pannon Csillagda. Az északi parton két fő attrakció is a föld alá visz bennünket, de fontos, hogy a Tapolcai- tavasbarlangba és a balatonedericsi Csodabogyós-barlangba is előzetes bejelentkezés szükséges a hatalmas érdeklődés miatt.

Online jegyvásárlással viszont elkerülhető a sorbanállás. És persze ne felejtsük, hogy idén Veszprém lett a Bakony-Balaton térséggel karöltve Európa kulturális fővárosa, ami minden napra több programot is kínál a régióban.

Akik a fürdőzésről egy napra sem akarnak lemondani, azokat több Balaton közeli fürdő és kalandpark is várja, és ha csak hidegebb vagy borús, de nem esős az idő, megszámlálhatatlan outdoor lehetőség is van a térségben. Az izgalmas túrákról a helyi Tourinformoknál érdemes érdeklődni. Az aktív kikapcsolódást keresőknek vidám program lehet egy szabadulószobás játék vagy egy bobpálya felkeresése, a szemlélődőbb, természetet kedvelőknek ott vannak az arborétumok, állatparkok, mint például a Veszprémi Zoo vagy a FollyArborétum Badacsonytomajon.

Kerékpárra ülni hűvösebb napokon is érdemes, a Balaton körüli bicikliút ráadásul rengeteg felfedeznivalót kínál

- folytatja Fekete Tamás.

Fontos, hogy a tótól kissé távolabb eső falvak, települések is bekapcsolódjanak a kerékpáros turizmus vérkeringésébe. Ezer kilométernél is több biciklizésre alkalmas útvonalról van szó, ahol az utak mentén mintegy ötven ponton lehet megpihenni.

Végül, de nem utolsó sorban a programokat remekül kiegészítik a gasztronómiai lehetőségek, hisz remek éttermek, fedett borteraszok, borospincék és persze cukrászdák várják a családokat, párokat. Egy jó kerékpártúra, majd a finom ebéd vagy vacsora utánérdemes megkóstolni a Balaton Fagyija verseny új ízeit is. Ez a legborúsabb napokat is mosolygóssá varázsolja.”

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

programok

nyaralás

esős idő

balatoni turizmus szövetség

fekete tamás