Nemzetközi fesztivált szerveznek Szegeden: ilyen még nem volt magyar városban

MTI   
  Megosztom
Nemzetközi fesztivált szerveznek Szegeden: ilyen még nem volt magyar városban

Nemzetközi a cappella fesztivált kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - közölték a szervezők.

A hangszeres kíséret nélküli, énekelt zene műfaját bemutató fesztivált - külföldi versenyek és fellépések tapasztalatait hasznosítva - a szegedi Fool Moon alapította 2005-ben. Az évek folyamán vendégül látták Európa legérdekesebb, leghíresebb és legsikeresebb a cappella együtteseit, hogy megismertessék ezt a műfajt a magyar közönséggel.

A pénteki nyitónapon a fesztivál eddigi 18 éves történetének legismertebb és elismertebb fellépőjét, a Quincy Jones által a világ legjobb a cappella együttesének nevezett Naturally 7-t hallhatja a közönség. A saját hangzásukra a "wall of sound" kifejezést használó, Egyesült Államokból érkező vokálegyüttes tagjai hangjukat valódi hangszerként használva könnyedén adnak elő bármilyen műfajú zenét - írták. A mindig lendülettel és frissességgel teli 20 éves karrierjük alatt három világkörüli turnét, csaknem ötszáz fellépést tudhatnak magukénak, valamint több közös koncertet a Coldplay-jel. Legújabb projektjük, a 20/20 megjelenésével a Naturally 7 teljes kört zár be: húsz olyan dalt ad elő, melyet nemzetközi rajongótábora válogatott össze. Ezzel, a tizenegyedik stúdióalbumukkal ünneplik húszéves fennállásukat

- tudatták a szervezők.

A szombati magyar a cappella első fellépőjeként a budapesti Voice Drops érkezik dzsesszharmóniákkal "fűszerezett" tradicionális és saját dalokkal. A fesztiválon debütál első kislemezük, melyről a napokban mutatták be az első felvételt Szalmaszál címmel.

Ezt Fekete János Jammal és Molnár Tibor Attila FmaN beatbox-show-ja követi, majd a házigazda Fool Moon következik Vocal Recall koncertjével. Az egész estés műsor dalfeldolgozásai között a '80-as és '90-es évek legnagyobb filmslágerei szerepelnek, melyek műfajukat tekintve pop-, disco-, funky- és rockdalok.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

cappella fesztivál

fesztivál

szeged